Ce este sindromul de ligament arcuat, cum apare și cum se manifestă clinic

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Dr. Bogdan Marțian, medic primar Chirurgie generală

Vorbim astăzi de o problemă de sănătate rară, în rândul tinerilor, care necesită, însă, intervenție chirurgicală: sindromul de ligament arcuat. Principalul semn este durerea puternică de stomac. Cum se pune diagnosticul și ce este de făcut ne spune dr. Bogdan Marțian, medic primar Chirurgie generală.

Sindromul de ligament arcuat, care se manifestă prin durere abdominală intensă la nivelul mușchiului diafragm, poate fi diagnosticat prin investigații imagistice speciale: angiografie de trunchi celiac sau angio-RMN de trunchi celiac. Cel mai eficient tratament, cu rezultate rapide și sigure, este prin chirurgie generală asistată robotic. Aceasta oferă numeroase avantaje, deopotrivă pentru pacient – recuperare rapidă și risc redus de complicații – și pentru medic – precizie în disecție, calitate superioară a imaginii câmpului operator și mai multă libertate de mișcare, datorită instrumentelor articulate.

Chirurgia robotică este cea mai avansată formă de chirurgie minim invazivă, indicată mai ales în cazul unor operații minuțioase, complexe, în zone anatomice greu accesibile. Intervențiile robotice pot fi folosite cu succes în urologie, în ginecologie, dar și în chirurgie generală.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri