Ce trebuie să facem în caz de urgențe stomatologice în concediu

Data actualizării: Data publicării:
dr mihaela chivu
Dr. Mihaela Chivu, medic dentist Stomatologie generală

Nu neglijați dantura nici în vacanță. Urgențele stomatologice sunt ultimele pe care ni le dorim în zilele libere. La ce alimente să fim atenți și ce facem dacă nu am încheiat încă un tratament stomatologic și am plecat în concediu, ne spune dr. Mihaela Chivu, medic dentist Stomatologie generală.

Igiena dentară riguroasă este un element foarte important pentru sănătatea dinților și a gingiilor, însă, fără un consult anual de specialitate efectuat la medicul stomatolog, riscul de apariție a unei probleme stomatologice persistă și poate crește odată cu înaintarea în vârstă. În acest sens, apelați la o clinică de stomatologie profesionistă pentru recomandări, prevenție și tratamente moderne de întreținere a danturii.

Odată cu înaintarea în vârstă, dar și în funcție de obiceiurile alimentare sau non-alimentare de zi cu zi, apare uzura fiziologică a dinților. Aceasta se traduce prin modificarea aspectului dinților, de la forma acestora și până la culoarea smalțului, cu apariția muchiilor ascuțite, a suprafețelor neregulate, a șanțurilor, a crestăturilor, a petelor dentare sau a depunerilor inestetice de tartru. Uzura dentară poate fi prevenită și tratată eficient cu ajutorul tehnicilor moderne de tratament stomatologic, precum procedura 3Step. Această tehnică utilizează produși adezivi și echipamente moderne pentru a reconstrui dintele și pentru a îi reda aspectul estetic, restabilind totodată funcționalitatea danturii.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri