Soluţii moderne pentru tratarea cancerului de sân

Data publicării:
Untitled
Conf. dr. Maria Olinca, medic primar Anatomie patologică

Diagnosticul de cancer de sân este o provocare pentru orice femeie. Totusi, astazi există soluţii moderne pentru vindecare, iar tratamentul este personalizat în fiecare caz. Cât de important este examenul imunohistochimic în aceasta boală ne spune conferentiar dr. Maria Olinca, medic primar Anatomie patologică.

Biopsia este unica metodă prin care se poate pune diagnosticul de certitudine în cancerul de sân. Fragmentul de țesut suspect este trimis către Laboratorul de Anatomie Patologică, pentru examenul histopatologic, care va fi completat de examenul imunohistochimic. Acesta din urmă ajută la clasificarea genetică tumorii, esențială pentru tratament.

Examenul imunohistochimic este esențial și pentru identificarea originii celulelor dintr-o metastază, multe dintre aceste tumori secundare având ca punct de origine sânul. În plus, prin această importantă analiză de laborator este stabilit și stadiul evolutiv al tumorii și se poate monitoriza eficiența unui tratament. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru stabilirea unei terapii oncologice țintite, sigure și eficiente, parte a managementului integrat al cancerului mamar.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri