Digi24 la bilanț. Producții de calitate, într-un an „Ca-n filme”

Data publicării:
01032013 20m 20bilant 20ca 20n 20filme-52366

Într-o lume nebună, cu valorile răsturnate, filmul de calitate nu cântărește prea mult. Filmul nu este „senzațional” sau „șocant”, nu divorțează cu mare scandal pe prima pagină a ziarelor, nu-și pune silicoane, nu are iubit fotbalist și nici nu e subiect fierbinte în emisiunile tabloid. Totuși, echipa Digi24 a îndrăznit. A avut curaj, a pariat totul pe cinematografie și, după un an „Ca-n filme”, poate să spună că a câștigat!

„În anul asta, de când sunteti voi pe piață, pot să zic că cinematografia românească nu mai e singură! Ați devenit oarecum portavocea noului val...”, este de părere Cătalin Anchidin, specialist în relații publice în domeniul filmului.

„E absolut necesară o astfel de emisiune, mai ales că este acest Val, acest Nou Val care nu mai este nou de ceva vreme, acest val care stârnește aplauze în toată lumea”, spune scriitorul Cezar Paul Bădescu.

Citiți și:

De ce a ales Digi24 să promoveze cultura

Când alte emisiuni voiau să arate cu orice preț că viața bate filmul și că publicul e amator de isterii ieftine, echipa „Ca-n filme” a pus preț pe regia de calitate, pe creativitatea cineaștilor, pe imaginație și poveste, dar și pe tehnică și rigurozitate. A hotărât că publicul român e mai deștept decât cred unii, mai puțin provincial decât vor alții. Și i-a dat publicului ceea ce îi lipsea.

„Asta este de apreciat la Digi24: că pune valoarea acolo unde îi este locul”, consideră scriitorul Cezar Paul Bădescu.

„Pare că voi chiar vreți să știți niște lucruri și de aia se transmite atât de bine spre public! Devine senzațional pentru că e altfel decât orice altceva de pe piață!”, subliniază actrița Alina Grigore.

Cunoașteți echipa emisiunii!

„Ca-n filme” a crescut într-un an cât alții în zece, iar în spatele celor 40 de minute pe care săptămânal telespectatorii le petrec în culisele cinematografiei stă echipa Digi24: trei jurnaliști care acum un an și-au construit propriul lor film.

„Cred că e cea mai bună echipă din lume!”, spune reporterul Ruxandra Grecu

„M-am emoționat!”, mărturisește reporterul Cătălina Bucur.

Povestea lor este simplă: sunt trei tineri înnebuniți după filme, care vor să-i înnebunească și pe spectatori cu acest microbul.

„Suntem o echipă tânără, tineri spontani, creativi, cu o dorință foarte mare de a vedea filme și de a afla lucruri noi...”, explică Lucian Stan, producătorul emisiunii „Ca-n filme”.

„Cum e echipa „Ca-n filme”? Cred că e cea mai bună echipă din lume, având în vedere că reușim să facem atâta muncă în doar câteva zile, pentru că avem o ediție nouă în fiecare săptămână...”, explică Ruxandra Grecu.

„Am fost la TIFF la Cluj, am fost la Comedy Cluj, am fost la festivalul internațional de film documentar Astra de la Sibiu... Am fost la zilele filmului Lux din Strasbourg și acuma, recent, tocmai ne-am întors de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, de la Berlinala 2013... A fost absolut spectaculos! Bine, dormeam cam două ore pe noapte, a fost foarte chinuitor, dar, în același timp, să știi că faci parte din experiența aceea a echipei românești a filmului „Poziția Copilului”, care a câștigat Ursul de Aur, a fost copleșitor, a fost adrenalină 100%”, povestește Cătălina Bucur.

Responsabilitate pentru public, echilibru în documentarele lor, imaginație și poftă de film. Ei se bazează pe dragostea lor pentru cinematografie, cred în brandul de țară pe care filmul românesc îl constituie, au încredere că publicul lor apreciază calitatea.

Visul echipei continuă la Digi24, unde începe al doilea an Ca-n filme!”. Iar din acesstă săptămână, emisiunea va putea fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 16.20, în loc de 20.20.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri