Digi24, la bilanț. Viața politică a adus provocări uriașe pentru o televiziune nouă

Data publicării:
1032013 20beta 20politic-52370

Digi 24 a trecut testul obiectivității când a prezentat referendumul şi alegerile locale şi parlamentare. Nu am primit sancţiuni de la CNA. Ba mai mult: după scrutinul din decembrie 2012, Digi24 a primit recunoaşterea internaţională pentru echidistanţă şI independenţă. Suntem singura televiziune din România pentru care OSCE a avut o menţiune specială pentru jurnalism nepărtinitor și onest. Misiune în care credem și cu care v-am obișnuit timp de un an. Politicienii din tabere diferite ne apreciază echilibrul de care dăm dovadă.

Bravo, pe voi vă trece OSCE la fiind echilibrați. Felicitări!”, îi spunea reporterului Digi24, într-o conferință de presă, președintele Traian Băsescu.

„Mult timp am acuzat trustul dvs. că ar fi în partea cuiva, recunosc că am greșit”, ne-a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

La Digi24 aţi putut vedea cum decurge o predare de ştafetă la Palatul Cotroceni. Digi24 a fost prima televiziune care a difuzat imagini cu preşedintele suspendat în timp ce ieșea singur cu Loganul pe poarta Palatului. O poartă pe care apoi a intrat, în coloana oficială, preşedintele interimar.

Ne-am propus să reabilităm știrea politică

Politicienii s-au obişnuit să facă agenda presei, 24 de ore din 24. Titluri și alarme de breaking news pot să inducă impresia că tot ceea ce spun ei este epocal. Din respect pentru dumneavoastră, am încercat să-i readucem la rostul lor firesc. Acela de a lucra pentru ţară.

Nu am emis păreri despre actorii politici: doar i-am pus faţă în faţă, pentru ca telespectatorul să-i poată evalua corect. I-am confruntat pe politicieni cu felul în care își asumă propriile declarații.

Ne-am propus să reabilităm ştirea politică. Am selectat ceea ce contează cu adevărat pentru dumneavoastră şi am scos în faţă miza reală a evenimentelor politice. V-am arătat ce evoluţii pot avea evenimentele importante pentru ţară. V-am arătat cum se transformă un simplu text într-o lege care poate să vă schimbe viaţa. Am fost pe urmele politicienilor peste tot în lume, acolo unde s-au luat decizii esențiale pentru România.

Cu alte cuvinte, v-am oferit în direct un spectacol jurnalistic modern. Amploare, conținut, imagine, inovație. Idei. Urmăriți în materialul video atașat momente memorabile din viața politică a României, surprinse de Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri