EXCLUSIV De ziua Digi24, Andreea Marin vorbeşte despre iubire. Şcoala Mamelor porneşte în turneu

Data publicării:
0103 20am-52273

Andreea Marin povesteşte despre proiectele sociale în care se implică şi lucrurile importante din viaţa ei.

Digi24: În luna martie veţi începe un nou turneu prin ţară cu Şcoala Mamelor. Despre ce proiect este vorba?

Andreea Marin: Şcoala Mamelor are sute de mii de mame deja în baza sa de date care beneficiază de serviciile noastre gratuite pentru mame şi, implicit, pentru familie, pentru că multe dintre mame au probleme legate de copiii lor, de familie, probleme de sănătate, iar noi mergem pe patru direcţii mari: sănătate, comunicare, dezvoltare profesională şi drepturile mamelor explicate pe înţelesul tuturor.

Avem centre fizice unde mamele pot merge gratuit la psihiatru sau la psiholog, avem acest turneu care înseamnă că vedem anual, faţă în faţă, eu şi specialiştii şcolii mamelor, peste 5000 de mame. Pornim acum în Turneul Şcoala Mamelor, numit „Din dragoste pentru femei”, în martie şi aprilie, în zece mari oraşe ale ţării. Încercăm să acoperim cam toate oraşele mari ale ţării. Vrem să descoperim liderii din mamele noastre şi să le dăm curajul, încrederea şi uneltele prin care ele să se dezvolte şi să se ajute singure.

Digi24: Femeile din România îşi cunosc suficient drepturile?

Andreea Marin: Din păcate, nu. Asta şi spun. Din păcate, majoritatea au rămas în acele cutume care spun că femeia trebuie să fie pe locul 2. Grija ei trebuie să fie în special pentru ceilalţi şi mult mai puţin pentru sine, sau deloc. Suntem cel mai des întrebaţi de probleme care ţin de sănătate sau de boală, mai bine spus, probleme legate de divorţ, de violenţă în familie, probleme legate de depresie sau anxietate şi dezvoltare profesională, găsire de locuri de muncă.

În viaţa personală, deşi a trecut prin momente grele, Andreea Marin are puterea să privească cu încredere spre viitor:

Andreea Marin: Nu sunt un om care să se descurajeze pentru că există în viaţă şi urcuşuri, şi coborâşuri, nu, iubirea e iubire în toate formele în care o cunoaştem cu toţii. Iubirea pentru copilul nostru, pentru noi înşine, iubirea pentru partenerul de viaţă, iubirea pentru ţara în care trăim... dacă avem acest sentiment, iubirea pentru tot ce e simplu, frumos şi bun în jurul nostru. Pentru mine nu dispare o formă de iubire doar dacă undeva, pe parcurs, mă mai şi poticnesc.

Digi24: Cum i se pare fiicei dumneavoastră, Violeta, primul an de şcoală?

Andreea Marin: Suntem în şcoala ei, de fapt interviul are loc în biblioteca International School of Bucharest, şi chiar mă uitam că pe fiecare raft văd o altă ţară reprezentată de cărţile aşezate aici, pentru că sunt copii din 46 de ţări ale lumii, au profesori din nouă ţări, au acest schimb cultural foarte bine dezvoltat.

Fiecare zi e plină de ghiduşii sau de gesturi pe care le face cu sufletul şi care fireşte, ca mamă, mă ating în mod special. Acum se pregăteşte în taină, dar am aflat aşa, din zvonuri, ca a primit un rol în spectacolul de 8 martie, la care voi fi prezentă alături de celelalte mămici, şi repetă, dar fără să-mi spună ce anume. Am mari emoţii în orice caz să o văd pe scenă.

Digi24: Noi împlinim pe 1 martie un an de emisie. Ce urare aveţi pentru Digimatinal şi pentru Digi24?

Andreea Marin: Urarea mea e să faceţi jurnalism, nu pseudojurnalism, să mergeţi pe drumul drept, să nu vă propuneţi să faceţi din oameni simple subiecte departe de adevăr, ci să folosiţi poveştile oamenilor întocmai aşa cum sunt pentru a le transforma în pilde pentru alţii. Şi să fiţi sănătoşi, că dacă aveţi sănătate, aveţi de fapt de toate.

Un interviu realizat de Ana Iorga, reporter Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri