La Digi24. România reală, fără exagerări sau cosmetizări

Data publicării:
01032013 20social-52431

În noiembrie 2012, reporterii Digi24 au cerut explicaţii producătorului danez care-a scos pe piaţă vaccinul anti-TBC, produs care a cauzat reacţii adverse la nou-născuţi. După difuzarea ştirii, campania de vaccinare a fost întreruptă până la clarificarea riscurilor. Am dovedit astfel că o ştire sănătoasă care scoate la iveală un adevăr bine ascuns, poate să schimbe ceva în sistemul nostru medical bolnav.

Am promovat însă şi excelenţa. Acum 13 ani, Paul Corjăuţanu primea o inima nouă. Astăzi este sănătos şi se bucură de viaţă pentru că atunci o echipă de medici a avut curajul să facă la spitalul Floreasca primul transplant de inimă din România.

Nu ne-am oprit însă la simpla prezentare a unei reuşite medicale. Am urmărit subiectul în numele tuturor bolnavilor care aşteaptă o a doua şansă. Am început o anchetă. De ce nu se mai fac astăzi prea multe transplaturi de inimă în România? Ce s-a ales de Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu-Mureş, cândva atât de renumit? A fost închis. Dar cu cel din Timişoara? A căzut victima unui blocaj birocratic. După ce jurnaliştii Digi24 au difuzat ştirea, autorităţile au dispus pentru prima dată un control. Din nou, o ştire sănătoasă a provocat o reacţie, a schimbat ceva, acolo unde se părea că nu mai este nimic de făcut.

Investigaţiile noastre au dezvăluit şi neajunsurile din sistemul de educaţie. În Bucureşti, funcţiona o adevărată fabrică de diplome universitare nerecunoscute de minister. Am intrat acolo cu o cameră ascunsă. Ca să scoatem la lumină un adevăr ascuns.

După ce am difuzat ştirea, naivii n-au mai căzut în plasa afaceriştilor. O informaţie corectă şi utilă poate să schimbe ceva esenţial.

Am căutat însă şi chipul curat al României, într-o serie de reportaje speciale. Aţi intrat alături de noi în câteva dintre casele boiereşti din Capitală, locuite astăzi chiar de urmaşii celor care le-au construit. Aţi pătruns în spaţii cu stil şi cu trecut. Urmaşii aristocraţiei române au vorbit despre valorile autentice ale României, despre rezistenţă, memorie şi demnitate.

Reporterii Digi24 îţi arată zi de zi, în direct, România reală, fără exagerări sau cosmetizări. România tulbure, dar şi Romania valorilor şi a decenţei. Ţara în care jurnaliştii care îşi respectă meseria pot schimba ceva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri