1989, ANUL CARE A SCHIMBAT LUMEA. Ce s-ar fi întâmplat dacă 1989 nu s-ar fi întâmplat

Data publicării:
1989 anul care a schimbat lumea

Proiectul jurnalistic 1989, ANUL CARE A SCHIMBAT LUMEA a debutat la începutul anului 2014 la Digi24 și marchează momente istorice cheie din perioada comunistă, momente cruciale care și-au pus definitiv amprenta asupra istoriei României.

Cu misiunea asumată de a dezgropa istoria recentă pentru cei care au trăit 45 de ani în comunism și mai ales pentru tinerii care astăzi au 25 de ani, Digi24 a prezentat în fiecare lună a anului 2014 ascensiunea și decăderea comunismului în România.

Până la sfârșitul acestui an, Digi24 punctează momentele care au schimbat destinul unei națiuni - naționalizarea, colectivizarea, industrializarea forțată, mărețele realizări- și analizează extraordinarul an 1989, anul în care regimurile totalitare de după Cortina de fier s-au prăbusit.

De la general, la particular, de la privirea de ansamblu la studiu de caz, de la comunismul din Europa de est, la cel cu specific românesc, Digi24 vă propune să aflăm cine suntem ca popor după 45 de ani de comunism și 25 de ani de capitalism.

Din 15 decembrie, Digi24 redeschide dosarele revoluției. În exclusivitate o televiziune filmează arhiva judiciară a evenimentelor, cu probe și mărturii acoperite de praf și spune povestea celor care nu au aflat nici după 25 de ani cine le-a ucis copiii.

După 25 de ani de la căderea comunismului, vă propunem să facem un exercițiu de imaginație: cum ar fi arătat viața noastră de astăzi dacă nu ar fi venit anul 1989? La Digi24 omul nou de altădată își spune povestea alături de "omul nou" al zilelor noastre, tânărul pentru care comunismul a devenit un subiect retro, inofensiv. Părinți și copii, comunism și capitalism, supunere și libertate, revoluția din 1989 versus universul celor care trăiesc într-o continuă revoluție tehnologică, în programele speciale 1989, anul care a schimbat lumea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri