Digi24 lansează campania „1989, anul care a schimbat lumea”

Data publicării:
1989

Pe 6 martie 1945, impunerea guvernului Petru Groza a însemnat instaurarea regimului comunist în România. Pe 6 martie 2014, la Digi24, începe campania: „1989, anul care a schimbat lumea”.

Este un proiect jurnalistic de amploare care se va desfasura pe tot parcursul anului 2014. În fiecare lună, prin documentare, reportaje și programe speciale vom analiza profund, obiectiv și documentat istoria recenta. Pentru cei care astăzi au 25 de ani și s-au născut în libertate, dar și pentru cei care au clădit cândva socialismul multilateral dezvoltat, prezentăm imagini puțin sau deloc cunoscute din filmele de propagandă.

Timp de un an, la Digi24 învățăm și descoperim istoria, punctăm momentele care au marcat destinul unei națiuni - naționalizarea, colectivizarea, industrializarea forțată, mărețele realizări- și analizăm extraordinarul an 1989, anul în care regimurile totalitare de după Cortina de Fier s-au prăbușit. De la general la particular, de la privirea de ansamblu la studiu de caz, de la comunismul din Europa de Est, la cel cu specific românesc, Digi24 vă propune să aflăm cine suntem ca popor, după 45 de ani de comunism și 25 de ani de capitalism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri