Laszlo Tokes, pentru presa italiană: Mișcarea populară de la Timișoara a fost furată de comuniștii de la București

Data publicării:
tokes laszlo - mfax

La 25 de ani de la Revoluţia care a dus la prăbuşirea regimului comunist din România, pastorul Laszlo Tokes nu are amintiri foarte plăcute. În plus, are doar critici faţă de ce s-a întâmplat după decembrie 1989.

În Bucureşti, comuniştii s-au folosit de revoluţie şi au transformat-o într-o lovitură de stat”, a declarat Laszlo Tokes.

Actualul parlamentar european este de părere că începutul revoluţiei de la Timişoara a fost o poveste de eroism şi de solidaritate multiculturală, distrusă, spune el, de neocomuniştii veniţi la putere.

„Revoluţia de la Timişoara din 1989 a fost clar spontană, un eveniment şi o poveste adevărate. Ce s-a întâmplat în primă fază a fost o adevărată revoluţie, o adevărată revoltă”, a declarat Tokes.

Jurnaliştii italieni menționează că nu l-au găsit pe pastorul Tokes la Timişoara, nici la Bucureşti, ci la Budapesta, capitala Ungariei. El a decis să îşi desfăşoare de acolo activitatea de europarlamentar, pentru că la ultimele alegeri europarlamentare, din luna mai, a fost ales pe listele partidului FIDESZ al premierului Viktor Orban. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri