1990. Negocierile „golanilor” cu FSN, eşuate

Data publicării:
ticu dumitrescu 1990

Emil Hurezeanu: Îl am acum lângă mine şi îl salut din nou pe domnul Constantin Dumitrescu care ne va da ultimele amănunte legate de ultima evoluţie a eşecului dialogului.

Ticu Dumitrescu: Eram pregătit să începem discuţiile pentru condiţiile unui dialog. După multă aşteptare am fost anunţaţi că domnul Ion Iliescu a fost foarte supărat pentru ceea ce s-a întâmplat seara trecută, nu ştiu ce anume l-o fi deranjat aşa de mult...

Emil Hurezeanu: Să discutăm puţin despre formulele de dialog. Sunt, totuşi, mai multe formule de dialog propuse şi din partea demonstranţilor, şi din partea puterii. Ele sunt conciliabile până la urmă sau nu?

Ticu Dumitrescu: Mai întâi, noi nu cunoaştem formula puterii. În ceea ce ne priveşte pe noi, mulţimea a fost întrebată, propriu-zis a existat un dialog cu această mulţime, în legătură cu ce dorim şi pe cine doresc cei din Piaţa Universităţii să-i reprezinte, adică grupul celor opt - erau cei trei timişoreni, erau patru bucureşteni şi domnul Marian Munteanu din partea Pieţiei. Asta probabil că l-a supărat şi s-a hotărât ca de data aceasta să nu mai joace ascuns şi să iasă în faţă să spună că nu doreşte dialog”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri