CAMPANIA Digi24. Cezar Paul Bădescu: Bunica mi-a povestit despre ororile comise de Armata Roșie

Data publicării:
jurnalist

Astăzi, invitat în studioul Digi24 a fost jurnalistul Cezar Paul Bădescu.

„Este acum o reacție de respingere, pentru că sărbătoarea era băgată pe gât, însemna defilări, pregătiri sub soarele torid. Acum lumea deja preferă să nu se mai gândească, să uite, pe nedrept, pentru că a fost un moment important al istoriei noastre. Ni s-a spus că la 23 august 1944 noi am trecut din tabăra băieților răi în tabăra băieților buni. Când vorbim de istorie, însă, trebuie să uităm aceste categorii valorice, pentru că bine și răul sunt dictate de învingător. El spune Asta e bine pentru că zic eu”, a subliniat jurnalistul.

 „În tabăra sovieticilor erau și americanii și englezii, am putea vorbi despre băieți buni, numai că ei erau foarte departe și au rămas acolo. Românii i-au așteptat ca proștii și ei nu au venit”, a adăugat Cezar Paul Bădescu.

 „Armata Roșie nu a considerat armata română un aliat, a intrat în teritoriul românesc ca armată de ocupație. Bunica era învățătoare în nordul județului Argeș și îmi povestea că atunci când a venit Armata Roșie se comporta ca un cotropitor. Bunica avea o casă mai înstărită, acolo și-au făcut cartierul general. Din fericire, ea fusese anunțată că vin rușii și a apucat să fugă. Dacă nu ar fi fugit, este știut că ei violau, omorau femeile. Au adus acolo, exact ca hoardele, animale să le sacrifice, au făcut foc cu mobilierul bunicii, în curte, făceau proțap. Din sat animalele erau luate cu japca, s-au comportat ca pe vremuri turcii și tătarii”, a povestit el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri