ALEGERI PARLAMENTARE. Prezență redusă la urne în Italia

Data publicării:
1012italiaaa-37822

Românii din Italia au avut la dispoziţie 55 de secţii de vot pe întreg teritoriul ţării pentru a-şi exprima dreptul constituţional. Nici de această dată, aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele scrutine, conaţionalii nu s-au grăbit la vot. În plus, confuzia în ceea ce priveşte pe cine votează sau ce acte le trebuie pentru a vota, le-a creat probleme românilor din Peninsulă.

Cei mai mulţi dintre românii care au vrut să voteze la alegerile parlamentare, au fost neinformaţi. Nu au ştiu cu ce documente trebuie să vină ca să poată să voteze şi de altfel, mulţi nu au ştiu nici ce trebuie să voteze la aceste alegeri. Ca atare, la multe secţii de votare din Italia, inclusiv aici la Milano, unde ne aflăm şi noi, au fost români întorşi din drum.

Consulul general al României la Milano a precizat că au întâmpinat asemenea probleme la fiecare scrutin.

Am întâlnit persoane care nu au avut asupra lor toate documentele cu care trebuie să se prezinte la vot. În general, comunitatea românească nu se informează. Primul lucru pe care orice cetăţean român trebuie să-l facă atunci când vine într-o ţară străină este să se informeze”, spune George Bologan, consul general al României la Milano.

Românii din Italia care au mers la vot şi-au dorit ca politicienii să lupte mai mult pentru ei. „Politicienii să se gândească şi la cei care sunt afară, că e Spania, că e Italia, Franţa, Germania sau alte ţări”, s-a plâns un alegător.

La scrutinul legislativ din 2008, au votat numai 3.800 de români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri