ALEGERI. Program prelungit la preschimbarea documentelor

Data publicării:
07122012 20program 20acte-37449

Un dosar pe minut. Acesta este ritmul în care lucrează acum angajaţii Serviciului de Evidență a Persoanelor Iași. 1.500 de persoane au venit acolo doar în această săptămînă, ca să-şi schimbe actele expirate. Constantin Dascălu a străbătut pentru asta aproape 3.000 de kilometri.

Asemenea lui, alte sute de ieşeni au venit acasă de alegeri. Mulţi s-au învoit de la muncă pentru a-şi pune în ordine actele de identitate.

„Eu lucrez în Belgia. Tocmai m-am întors pentru că mi-a expirat buletinul. Oricum trebuie să votăm pentru că e datoria nostră de cetăţeni”, a spus un alegător.

„Am ieşit din tura de noapte special pentru a face buletinul, să-l am la prima oră la votare”, a adăugat un altul.

Solicitările de preschimbări a cărţilor de identitate s-a triplat săptămâna aceasta la Iaşi. Termenul legal de eliberare este de şapte zile, dar lucrătorii de la evidenţa populaţiei promit că toţi solicitanţii vor primi actele la timp pentru scrutin.

„Pentru cetăţenii care au actul de identitate expirat, pierdut sau deteriorat vom preschimba actele în regim de urgenţă tocmai pentru ca aceştia să poată participa la procesul electoral”, a declarat Marius Bodoga, director Evidenţa Persoanelor Iaşi.

Sâmbătă, serviciile de evidenţa persoanelor vor avea program până la ora 16.00. Duminică, lucrătorii de acolo vor ţine deschis până la ora 21.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri