ALEGERI. USL, cotată cu peste 50% în ultimele trei sondaje

Data publicării:
5 2012sondaj-37014

Următoarele clasate sunt Alianţa România Dreaptă şi Partidul Poporului Dan Diaconescu, care au sub 20 de procente.

Într-un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, USL are 60% din intențiile de vot. Pe locul al doilea, la egalitate, se plasează Alianța România Dreaptă şi Partidul Poporului, cu 15% din voturi.

UDMR este a patra formaţiune care intră în Parlament, cu 6% din opţiuni. Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie. Marja de eroare este de plus 3%.

Tot cu 60 de procente este cotată Uniunea Social Liberală şi într-un sondaj realizat de Centrul de Studii şi Cercetari Infopolitic. Locul secund este ocupat de Alianţa Romania Dreapta, cu 19%, iar pe locul al treilea, cu 12%, se situează Partidul Poporului Dan Diaconescu.

Pentru UDMR ar vota 5% dintre cei chestionaţi. Sondajul a fost realizat prin telefon, la comanda RTV, în perioada 29 noiembrie- 4 decembrie, pe un eşantion de 1.542 de persoane şi are o marjă de eroare de plus minus 3%.

USL conduce în topul preferinţelor, cu 57%, şi în sondajul CURS şi Avangarde.

Locul al doilea este ocupat de ARD, cu 17%, urmat de Partidul Poporului, cu 15% din intențiile de vot. UDMR atinge și în acest sondaj pragul de 5% necesar pentru a ajunge în Parlament.

Sondajul a fost realizat prin metoda de intervievare față în față, la comanda TVR. Eşantionul a fost de 4.957 de repondenti, iar marja de eroare este de plus minus 1,4 procente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri