Pro Democrația: Cele mai multe sesizări, privind urna mobilă şi secţiile de vot

Data publicării:
apd 20jpg-37714

Potrivit unui comunicat de presă alAPD,celemaifrecventecereri de informaţiisuntlegate de locul unde potvota alegătorii, procedurile de utilizare a urnei mobileşiidentificarea secţiilor de votare.

„Deşi pe 8 decembrie,laoră7.00 s-a încheiat campaniaelectorală,atâtieri,câtşiastăzi au fost înregistrate sesizări legate de faptulcăcetăţeniisuntîndemnaţisăvoteze pentrusauîmpotrivacompetitorilorelectorali prin distribuire de fluturaşi, afişarea de bannere, prin SMS-urisauprin apeluri telefonice. De asemenea, cetăţeniisuntîncurajaţisăvotezeşiprin intermediul spoturilor de campaniesaudeclaraţiilor politice din mass-mediasaudelateleviziunea cu circuit închis delametrou”, se arată în comunicat.

Potrivit Asociației Pro Democrația, cauzacelormaimulte dintre aceste neclarităţi estelipsade unitateşicoerentăîn legislaţiaelectoralăladiferitetipuride alegeri. Întrebărilesuntgenerate delipsade claritate areglementărilorlegaleşia deciziilor autorităţilor de management electoral, care, spre exemplu, nu au precizat clarprocedurade primire a cererilor pentru deplasarea urnei speciale de către birourile electorale ale secţiilor de votare. De asemenea, au fost multiple raportări legate de semnalizarea improprie a secţiilor de votare,înmaimulte judeţe dinţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri