USL Arad contestă la BEC mandatul obţinut de Traian Igaş la redistribuire

Data publicării:
vot 20mediafax-38220

Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, co-preşedinte al USL în judeţ, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că a fost depusă o contestaţie la BEC privind atribuirea mandatelor pentru Senat la redistribuiri, întrucât ARD, cu 30 la sută din voturi în judeţ, a obţinut două mandate, iar USL, cu 47 la sută, doar un mandat, cel câştigat direct, cu peste 50 la sută din voturi.

Conform lui Căprar, simularea făcută în partid a arătat că mandatul obţinut de fostul ministru Traian Igaş (ARD) ar fi trebuit atribuit, de fapt, lui Dorel Popa (USL).

Potrivit sursei citate, după ce Ioan Cristina (USL) a obţinut mandatul de senator direct, la redistribuire prima formaţiune care urma să primească mandat era ARD, în timp ce următorul mandat ar fi revenit USL.

Dorel Popa, candidatul căruia, potrivit USL, i-ar fi revenit al treilea mandat de senator, a declarat Mediafax că BEC „trebuie să clarifice de ce ARD a obţinut la redistribuiri două mandate de senator”.

„Dacă prima redistribuire a revenit ARD, respectiv lui Mihai Răzvan Ungureanu, care avea mai multe voturi, a doua trebuia USL, respectiv subsemnatului, însă mandatul a fost atribuit tot ARD, lui Traian Igaş. Este nefiresc să aibă ARD, cu 30 la sută voturi în judeţ, doi senatori, iar USL doar unul, deşi a obţinut 47 la sută. Unde sunt cele peste 40.000 de voturi obţinute de subsemnatul împreună cu Ovidiu Marian?”, a declarat Popa.

Conform USL Arad, BEC ar urma să analizeze miercuri contestaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri