USL ARE MAJORITATE CONSTITUȚIONALĂ. Noul parlament are 588 de membri

Data publicării:
11122012 20dragnea-38057

USL va avea 395 de parlamentari, iar noul Legislativ va avea 588 de senatori şi deputaţi, cu 136 mai mulţi decât numărul colegiilor în care au candidat. Anunţul a fost făcut de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Cifrele au fost confirmate ulterior de premierul Victor Ponta, care a precizat că PSD va avea 220 de parlamentar, ceea ce va face ca social-democrații să aibă cel mai mare grup parlamentar. Dintre aceștia, 62 sunt senatori (față de 48 în precedenta legislatură) și 158 sunt deputați (față de 110)

Social-democraţii s-au reunit în şedinţă de conducere. Unul dintre subiecte a fost și purtarea unor discuții cu UDMR.

„Finalul îl știți? 67%”, i-a întrebat Dragnea pe ziariști, înainte de ședință, proporția indicată fiind cea a majorității parlamentare de care dispune USL în urma redistribuirii. USL ar avea astfel majoritate constituțională. USL a obținut 395 de mandate, iar numărul total de parlamentari va fi 588, a detaliat Dragnea.

„Sunt sigur că Băsescu îl va desemna pe Ponta prim-ministru”, a mai spus secretarul general al PSD.

Ulterior, premierul Victor Ponta a precizat că împreună cu Liviu Dragnea și Gheorghe Nichita va negocia formarea noului guvern.

Vor fi discuții cu UDMR

„Continuăm cu ideea cu UDMR, pentru că am avut o discuție cu acei oameni înainte de a vedea rezultatele și este corect să continuăm discuțiile cu ei”, a afirmat Liviu Dragnea, răspunzând unei întrebări care se referea la necesitatea continuării discuțiilor cu UDMR, din moment ce USL are majoritate constituțională.

După ședința conducerii PSD, Victor Ponta a spus că a fost aprobată ideea dialogului cu UDMR, dar nu a fost stabilită o dată și în orice caz, la discuții va participa o delegație a USL, nu doar a PSD.

Crin Antonescu: PNL are 150 de parlamentari

„PNL a obținut 150 de parlamentari - 101 mandate de deputat, 49 de senator. Este vorba despre 25% din mandatele Camerei, 28% din cele ale Senatului”, a spus el.

„Este un rezultat ce consacră definitiv PNL ca un partid mare în sens sociologic, e atingerea obeictivului pe care l-am fixat la congresul extraordinar din 2010, anume ca PNL să devină marele partid de dreapta din România”, a subliniat Antonescu.

„În comparație cu alegerile precedente parlamentare, în 2008 PNL a primit 65 deputați, 27-28 de senatori. E de remarcat că PNL astăzi e primul partid din Transilvania.În două rânduri de alegeri - locale și acum - PNL dă cei mai mulți deputați și senatori care reprezintă Transilvania”, a declarat el.

„Rezultatele sunt fructul unei munci deosebite, pe care au dus-o liderii PNL, cei locali, de organizații, candidații, echipele de campanie. Sunt oameni care au avut ani grei, care au făcut enorm pentru ca partidul să fie azi partid mare și în sens electoral”, a subliniat Antonescu.

„Avem și bucuria de a deține recorduri. Deputatul liberal Marin Almăjan a fost ales în coelgiul său din Teleorman cu cel mai mare scor primit vreodată la uninominale în România, 87,66%”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri