VREMEA PUNE PROBLEME. BEC: Șase secții de votare sunt închise

Data publicării:
09122012 20probleme 20damb 20timis-37660

Actualizare 11.00:Șase secții de votare sunt închise, a anunțat Biroul Electoral Central. În mai puțin de 30 de minute se vor anunța primele date legate de prezența la vot, cu ora de referință 10.00.Este vorba despre două secții din Dâmbovița și câte o secție în Mehedinți, Hunedoara, Buzău și Timiș.

Actualizare 10:05:Două secţii de votare din judeţul Mehedinţi nu s-au deschis de la ora 7:00, întrucât preşedinţii nu au putut ajunge din cauza viscolului şi a zăpezii. În urmă cu câteva minute s-a primit confirmarea că una dintre secții s-a deschis.

În acest moment o singură secție nu este deschisă, la Godeanu, în urmă cu cinci minute am primit confirmarea că a doua secția s-a deschis, la Topolniței”, a declaratBogdan Popescu, adjunct BEJ Mehedinți.

Acesta a mai spus că nu există nicio dispoziție de prelungire a orei de vot, dacă secțiile s-au deschis cu întârziere.

_______________________

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, la ora 8, din cele 18.456 de secții de votare, doar în 14 secții nu a început procesul de votare. Este vorba despre o secţie dinAlba, de câte două în Arad și Argeș, trei în Bacău, o secţie în Brașov şi cinci secţii în Buzău.

Mai multe secţii de votare nu s-au deschis în judeţul Dâmboviţa din cauza vremii. Două dintre ele nu au curent, la altele membrii comisiilor electorale nu au putut ajunge din cauza ninsorii abundente.Probleme similare sunt semnalate şi la şapte secţii de votare din judeţul Harghita.

Probleme sunt și în Bistrița, unde peste 4000 mii de oameni din comuna Livezile sunt nevoiţi să meargă la vot prin zăpadă, viscol şi ger, iar înCaraş - Severin şi Hunedoara oamenii ajung greu la vot, întrucât drumurile sunt înzăpezite.

În continuare, în județul Timiş, sunt închise 6 de secţii de votare din cauza vremii. La ora deschiderii secțiilor de votare erau 200 de secții în această situație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri