Sari la conținut

David Cameron a anunțat componenţa parțială a noului guvern de la Londra

Primul reconfirmat în noul cabinet de la Londra a fost George Osborne. Cel mai apropiat aliat al lui David Cameron îşi va păstra portofoliul de la Finanţe. Totodată, el va fi şi numărul doi în guvernul de la Londra, fiind desemnat şi Primul Secretar de Stat. Funcţia fost deţinută până acum de William Hague.

„L-am numit pe George Osborne în funcţia de ministru al Finanţelor. El va fi şi Primul Secretar de Stat”, a anunțat David Cameron, premierul Marii Britanii.

George Osborne a fost, astfel, recompensat de David Cameron pentru modul în care a gestionat trezoreria în cei cinci ani de coaliţie cu liberal-democraţii, scriu jurnaliştii de la London Standard Evening, în ediţia online.

Planul economic pe termen lung al ministrului britanic a fost tema principală a campaniei electorale ce le-a conferit conservatorilor o majoritate absolută la alegerile din 7 mai, apreciază jurnaliştii.

Şi Theresa May va continua să facă parte din echipa condusă de David Cameron. Ea va rămâne în postul de ministru de Interne, devenind cel mai longeviv oficial în această funcţie din ultimii 50 de ani.

„Sunt încântat să anunţ că Theresa May va rămâne ministru de Interne”, a mai spus David Cameron.

După întâlnirea cu premierul, Theresa May a declarat pentru Sky News că proiectul de lege privind interceptările, blocat de liberal-democraţii din cabinetul anterior, va fi una dintre principalele probleme ce vor fi supuse dezbaterii.

Proiectul prevede obligaţia pentru furnizorii de servicii de internet şi companiile de telefonie mobilă să păstreze înregistrările fiecărui utilizator timp de un an. Acestea vor conţine informaţii despre apeluri şi mesaje, pagini web vizitate şi emailuri trimise.

„Philip Hammond va rămâne ministru de Externe”, a mai anunţat David Cameron.

Philip Hammond s-a arătat încântat să reia postul, dar a adăugat că „înainte de alegeri, am anunţat care sunt marile provocări cu care, cred eu, se va confrunta Ministerul de Externe în următorii ani: ameninţarea extremistă, terorismul islamic, ameninţarea Rusiei aflată în ascensiune, mai agresivă în relaţiile sale cu ţările-vecine şi provocarea de a renegocia relaţia noastră cu Uniunea Europeană”.

Acestea sunt principalele problemele asupra cărora se va apleca o dată ce îşi va relua activitatea, a mai declarat şeful diplomaţiei de la Londra.

„Ultima numire în funcţie din această seară este Michael Fallon la Ministerul Apărării”, a mai scris premierul Marii Britanii.

David Cameron a devenit primul premier britanic din ultimii 60 de ani care şi-a ajutat partidul să câştige mai multe locuri în Parlamentul de la Londra - 331 acum faţă de 206 câte avea în cabinetul anterior.