ALEGERI ÎN REPUBLICA MOLDOVA. Vlad Filat: PLDM va face o coaliţie pro-europeană cu PD şi PL

Data publicării:
Vlad FiLat premierul Moldovei - mfax 2

 

Vlad Filat / FOTO: MediafaxFoto

„Cu Partidul Democrat şi ce Liberal am început să discutăm. Sper ca noul grup să fie administrat eficient, iar un răspuns clar în privinţa creării lui îl vom anunţa în zilele următoare. Nu venim cu condiţii şi nu vom pune la negociere viitorul european al ţării”, a declarat Vald Filat, potrivit publika.md.

„Nu vă pot spune că sunt foarte bucuros de rezultate, însă să vedeţi prin ce a trecut partidul. Cred că rezultatul este onorabil, iar noi oferim scheletul pentru a construi o guvernare proeuropeană”, a adăugat Vlad Filat.

Totodată, preşedintele PLDM a menţionat că rezultatul obţinut de Partidul Socialiştilor nu îi aparţine lui Igor Dodon, ci lui Vladimir Putin.

„Este rezultatul lui Vladimir Vladimirovici Putin. Şi nu necesită să vin cu argumente sau explicaţii. Puţini înţeleg ce s-a întâmplat în perioada anterioară. A fost o manipulare fără precedent prin intermediul mesajului'”, a conchis Vlad Filat.

Partidele pro-europene vor avea majoritate în noul Legislativ. Potrivit rezultatelor parțiale ale scrutinului de duminică, PLDM, PD și PL ar acumula un număr total de 55 de mandate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri