16 elevi din Cernavodă au fost prinși copiind la bacalaureat

Data publicării:
examen bacalaureat 2014 mediafax

Verificarea a fost făcută în urma unor sesizări. Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, cei care au anunțat inspectoratul de o posibilă fraudă sunt părinții unor elevi care au aflat că alți liceeni ar fi copiat la bacalaureat.

Inspectorii școlari și mai mulți profesori au studiat imaginile de pe camerele de supraveghere și au constatat că 16 elevi din două săli de clasă și-au pasat fițuici fără ca profesorii să reacționeze.

De altfel, și profesorii vor fi cercetați de o comisie de disciplină, potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean. Aceștia riscă inclusiv desfacerea contractului de muncă.

REZULTATE BACALAUREAT 2015. Rată de promovare de 66,41% înainte de contestaţii. Rezultatele pentru fiecare județ

Imaginile au fost trimise și la poliția din Constanța, care, potrivit unor surse, ar urma să le trimită mai departe la DNA.

Nu este singurul loc în care elevii au fost eliminați de la bacalaureat. 108 elevi care au susținut examenul la Colegiul tehnic „Unirea” din Ştei au fost eliminați pentru că au fost surprinşi de camerele de supraveghere din sălile de examen în timp ce copiau sau se inspirau unii de la alţii, în ultima zi a Bacalaureatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri