Sari la conținut

BACALAUREAT 2015. Fiica baronului PSD Adrian Duicu, bacalaureat cu dosar penal

Final de examen cu ghinion pentru fiica cea mare a lui Adrian Duicu, fostul preşedinte al Consiliului judeţean Mehedinţi. E bănuită de procurori că ar fi trişat la ultima probă de bacalaureat. La ieşirea din sala de examen Adina Duicu a fost aşteptată de anchetatorii care voiau să verifice dacă are sau nu un telefon mobil asupra ei. În acel moment, mama fetei şi sora ei mai mică ar fi lovit un poliţist.

Ce pot să vă spun este că pe fondul unor suspiciuni de fraudă a ieşit un incident între mama fetei şi unul dintre poliţiştii din echipă”, a declarat Ştefan Cercel, procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinţi.

Adrian Duicu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, neagă toate acuzaţiile şi susţine că ar fi vorba doar de o înscenare. „Fata mea a stat în prima bancă. Camerele au funcţionat, CD-urile au fost ridicate pentru a se superviza, să vizioneze CD-urile să vadă că cineva a copiat. Este o înscenare şi un joc murdar pe care nu îl înteleg”, a declarat Adrian Duicu, fost președinte CJ Mehedinți. Nu doar poliţia investighează o posibilă fraudă. Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu anunţă că incindentul de la Orşova va fi cercetat.

Dacă în urma acestor verificări se va constanta că un elev a fost ajutat de către un cadru didactic, angajat al şcolii, angajat al Ministerului Educaţiei, sigur că sancţiunile vor trebui să fie drastice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Sancţiunile pot ajunge până la desfacerea contractului de muncă. În plus, dacă se va dovedi că a fraudat examenul, tânăra nu va mai putea susţine examenul decât peste alte două sesiuni.