REZULTATE BACALAUREAT 2015. Mii de contestaţii la proba de Limba şi Literatura Română

Data publicării:
bac rezultate crop - mfax

 


El a afirmat că, dintre contestațiile depuse, cele mai multe au fost la limba română — 2.022, matematică — 784, istorie — 474.

„Au fost înregistrate mai puține contestații datorită faptului că subiectele și cerințele au fost clare. Baremul de corectare a fost clar, precis”, a spus Marian Banu. Contestațiile vor fi soluționate miercuri și joi, iar rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate vineri.

Într-un e-mail trimis pe adresa redacţiei, un absolvent al clasei a XII-a, care a susţinut examenul de Bacalaureat 2015, atrage atenţia că la proba de limba şi literatură română subiectul cu numărul trei a ridicat câteva semne de întrebare. Acesta se plânge de faptul că profesorii corectori au punctat alegerea romanului Moromeții. „Sunt absolvent al clasei a XII-a şi am susţinut examenul de Bacalaureat 2015 în sesiunea aceasta. Vă trimit acest mail pentru a face o sesizare cu privire la rezultatele de la Limba şi Literatură Română, rezultate care, după părerea mea şi a altor câţiva colegi ai mei, nu au fost corecte. La profilul uman, s-a dat la partea a treia relaţia dintre două personaje dintr-un roman interbelic. Dat fiind acest subiect, există elevi care au scris relaţia dintre două personaje din romanul Moromeţii al lui Marin Preda, romanul fiind de altfel român postbelic, contrar cerinţei. Cu toate acestea, stimabilii corectori din „alt judeţ” au punctat foarte bine subiectul abordat, notele fiind de peste 7, în condiţiile în care subiectul al treilea avea 3 puncte din 10”, a scris elevul.

Înainte de contestații, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 66,41%. În Capitală a fost de 68%, superioară cu 9,7% celei de anul trecut. 63 de elevi de clasa a XII-a au obținut media 10, la nivelul întregii țări. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri