Sari la conținut

REZULTATE BACALAUREAT 2015. Olimpici deja admişi la universități de prestigiu din lume

Tudor Profir a fost admis la cinci facultăţi din Anglia şi la una din Statele Unite ale Americii. A preferat să studieze în următorii trei ani în Anglia, la Universitatea Oxford.

„Am dat pentru Oxford un examen de matematică şi informatică, l-am susţinut la Bucureşti, în noiembrie anul trecut. Pe baza acelui rezultat şi pe baza eseului personal pe care l-am trimis am fost chemat la interviu la Oxford”, a declarat tânărul.

Tudor este olimpic la informatică din clasa a V-a, iar la bacalaureat a obţinut media generală 9,60. Este o notă suficient de mare pentru a rămâne la Oxford.

Aceeaşi performanţă a reuşit şi Vlad Şoltuz, olimpic la fizică şi viitor student la Cambridge. Pentru el, mai dificil a fost interviul susţinut în Anglia.

Irina Gabriela Roşu este olimpică la limba germană, iar la bacalaureat nu a avut deloc emoţii. Ea a susţinut examenul în sesiunea din luna mai, cea dedicată exclusiv olimpicilor, şi a obţinut media 9,93. Tânără vrea să studieze medicina în Germania sau Austria. În Germania a fost deja admisă, iar acum aşteaptă rezultatul şi din Austria.

La Galaţi, au susţinut bacalaureatul 4.076 de elevi, iar rata de promovare a fost de 74,61%.