BRADUL CU POVEȘTI. Trei curajoşi au vrut să doboare recordul de salt cu paraşuta, din balon

Data publicării:
bradut-1

La Aerodromul de la Sânpetru e forfotă mare. Paraşutistul Gabriel Chiriac, împreună cu piloţii de balon Mihai Ilie şi Conta Mugurel Ionescu pun la punct ultimele detalii pentru a sări 10.000 de metri cu paraşuta.

Pregătire de o viață, ținând cont că sunt din 1984 în parașutism, pregătire pentru a fi tot mai buni, pentru a atinge cele mai înalte vârfuri ale noastre”, spune parașutistul Gabriel Dan Chiriac, de la Aeroclubul Român.

Ne-am obișnuit să zburam, zburăm în fiecare zi, atunci când ne permit condițiile vremii și, dacă până în momentul de față nu s-a gândit nimeni să doboare un record de 42 de ani, noi ne-am gândit, de ceva timp, că ar fi cazul să se întâmple lucrul acesta”, afirmă pilotul balonului, Conta Mugurel Ionescu.

O ambiţie importantă, care a cerut tot timpul sacrificii din partea celor trei.

Este vorba despre o pregatire si fizică, dar si psihică, în primul rand, pentru că organismul este supus unor stresuri teribile în acel moment”, explică celălalt pilot, Mihai Ilie.

Mai multe echipaje de la sol au stat în în legătură cu cei trei, iar un avion a zburat alături de balon, pentru a observa tendinţa de aterizare.

Avem comunicație separată cu balonul și cu parașutistul, pentru că, spre deosebire de zborurile curente, de data aceasta trebuie recuperat și parașutistul din loc diferit”, spune Dan Ardelean, pilot la Aeroclubul Român.

Din păcate, arzătorul balonului nu a ţinut cu piloţii şi paraşutistul. Saltul a putut fi făcut de la doar la 7.000 de metri înălţime. Asta nu a fost tot. Timp de două ore, balonul nu a putut ateriza din cauza vântului neprielnic.

„Am avut o nemulțumire, că a trebuit sa fac saltul înainte de vreme, dar îl consider ca pe un antrenament de la înălțime, vom putea să ne pregătim să o luăm de la capăt”, spune Gabriel Dan Chiriac.

Un record a fost doborât totuşi. Brăduţul Digi24 a stabilit recordul de înălţime pentru că a fost tot timpul alături de piloţi.

Brăduțul a văzut un peisaj superb, Brasovul parțial în ceață, parțial acoperit de chiciură, brazii plini de zăpadă. Când a aterizat a ajuns lângă frații lui mai mari, erau chiar mari. Deci, a fost un brăduț foarte fericit”, a povestit Mihai Ilie.

Echipajul Aeroclubului României nu se dă bătut. În ianuarie, va reveni la Sânpetru pentru a încerca din nou să doboare recordul pe care şi l-au propus.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri