Sari la conținut

estiVALUL Digi | Aventură în munții Apuseni

Vremea

Vremea se menţine în continuare foarte caldă şi frumoasă, cu toate că a început toamna. La malul mării, se vor atinge astăzi, 28 de grade la umbră, norii vor fi puţini iar apa mării va fi perfectă, cu aproximativ 25 de grade Celsius. Şi la munte, va fi plăcut, cu 28-29 de grade în Poiana Braşov şi la Stâna de Vale. Şansele pentru ploi de vară nu vor exista, în schimb, vântul se va intensifica din când în când, mai ales la altitudini mari.

Recomandare

Cascada Vârciorog din zona Arieşenilor este ispititoare mai ales când ne copleşeşte canicula. Ne aventurăm apoi pe cel mai înalt vârf din Munţii Apuseni de unde pot fi admirate dintr-un singur punct patru judeţe.

Este cald și nimeni nu ar refuza o combinaţie de răcoare şi privelişti spectaculoase. Aşa că pornim spre Cascada Vârciorog din Arieşeni. Este la poalele Vârfului Piatra Grăitoare, iar drumul până la ea, deşi este forestier, nu e deloc dificil. Mici căderi de apă fac peisajul şi mai încântător.

Cu forţe proaspete ne aventurăm apoi spre cel mai înalt vârf din Munţii Apuseni: Vârful Bihor. Cei care vor să facă traseul pe jos trebuie să ştie că drumul durează câteva ore bune.

În aceste zone drumeţul se poate bucura de vară până toamna târziu de zmeură, afine şi ciuperci de pădure. Pentru a ajunge aici mergeţi pe Drumul Naţional 76 Oradea-Deva, iar după Ştei urmaţi indicatoarele de Arieşeni. Şi poposiţi acolo cât vreţi. O noapte de cazare în aceste locuri nu este mai scumpă de 120 de lei.


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.     

Pe aceeași temă