estiValul Digi | Aventuri mari pe Muntele Mic

Data publicării:
muntele mic

Muntele Mic, unul dintre masivele ce compun Banatul Montan, e renumit în special pentru sporturile de iarnă. Mai nou, zona e căutată și pe timp de vară.

Cu o drumeție. Așa își încep ziua puștii care au ales să descopere, pentru o săptămână, aventura. Sub privirile atente ale lui Coco Galescu, unul dintre cei mai experimentați alpiniști și exploratori români, copiii descoperă muntele pas cu pas.

„Îi învățăm tehnici de supraviețuire, îi învățăm să se echipeze la munte, îi învățăm să se orienteze în munte, îi învățăm să respecte muntele, să se respecte între ei”, spune Coco Galescu.

Pasiunea pentru acest sport este ceea ce Coco Galescu încearcă să sădească în sufletul copiilor și tinerilor. În fiecare zi ei sunt motivați să se autodepășească și să-și descopere noi limite.

„Pe cât posibil cu pași mici să vă cățărați, adică nu trebuie un pas mare că atunci vă chinuiți mai mult și …în permanență să căutați echilibrul”, îi sfătuiește Coco Galescu pe micii lui ucenici.

Cu pași mici, copiii încep ascensiunea și sunt atenți la fiecare sfat al lui Coco Galescu: „Primii pași în alpinism sunt foarte importanți și trebuie tratat acest sport cu seriozitate, că una e să te impiedici la fotbal sau la volei și alta e să te impiedici pe stâncă”.

„De când sunt aici am învățat să fac noduri, am învățat să escaledez stâncile”, se laudă o puștoaică.

„Am învățat că este cel mai bine să lucrăm în echipă și că cel mai frumos lucru e să fii alături de prietenii tăi”, spune o alta.

Odată ce fiecare copil a reușit ascensiunea, aventura continuă către Vârful Vâlsanu, punctul final al drumeției de azi.

Este o satisfacție pentru mine ca instructor să văd că acești copii renunță la internet, la telefoane, la calculatoare și vin în munte, vin să se bucure de iarbă, de stâncă, de nori, de un peisaj foarte frumos”, spune Cornel Galescu.

Prețul unei săptămâni de aventură în tabăra de alpinism de la Muntele Mic este 750 lei, cu trei mese zilnice și taxa pentru toate echipamentele de escaladă incluse în preț.

Muntele Mic se află la 128 kilometri depărtare de Timișoara, 497 kilometri de București și 281 kilometri de Cluj.


Așteptăm să ne trimiteţi și poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri