EstiVALUL Digi. Cheile Nerei, loc magic în Banatul Montan

Data publicării:
cheile nerei

Cheile Nerei, cea mai lungă și spectaculoasă vale îngustă din România, impresionează prin sălbăticie. De la an la an, tot mai mulți turiști descoperă magia acestor locuri din Banatul Montan. Este drept, traseul este anevoios, dar merită tot efortul.

„Nu chiar toată, toată lumea reușește să facă Cheile în întregime, pentru că o să trebuiască puțină condițiue fizică și au undeva la 18 kilometri, dar sunt și turiști care fac toată zona. Majoritatea turiștilor vizitează zona Beiului, Cheile Șușarei”, spun experții.

Undeva la jumătatea traseului prin Cheile Nerei dăm de Lacul Dracului. Se poate ajunge aici pe mai multe trasee, dar pe oricare l-ați alege, tot aveți ore bune de mers și multe încercări de trecut.

După o drumeție de minimum trei ore, turistul ajunge în sfârșit la Lacul Dracului.

„El e frumos, e spectaculos, nu prin mărime, ci prin felul lui, cel mai mare lac carstic din vestul României”, spune Ionuț Cocoțan, instructor activități outdoor.

Cu o adâncime de 9 metri și jumatate, Lacul Dracului a devenit în ultimii trei ani unul dintre cele mai vizitate obiective de pe Cheile Nerei.

În ciuda traseului anevoios, de la an la an, la lacul Dracului vin tot mai mulți turiști.

Dincolo de frumusețile naturale ale Cheilor Nerei, turiștii care ajung aici găsesc și alte modalitați de a-și consuma energia.

„Mai sunt și distracții legate de chestiile outdoor: rafting, tiroliană, rapel, cățărări”, spune Ionuț Cocoțan.

În limbaj uzual, acest lucru înseamnă că Nera este perfectă pentru începătorii în ale raftinglui. Costul unei astfel de experiențe este 115 lei de persoană, iar în preț este inclus echipamentul și transportul către punctul inițial al traseului. Dacă v-am convins să plecați în expediție, să vă spunem câte ceva și despre cazare. Aveți de ales între camping și pensiuni. În prima variantă, taxa de cort este de 10 lei. În a doua, prețul unei camere duble variază între 120 și 190 lei pe noapte.


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri