estiVALUL Digi | Chiojdu, un sat cu blazon

Data publicării:
casa cu blazoane chiojdu - captura - 23 iulie 2015

Vremea

Este vacanţă şi mulţi sunt tentaţi să plece în ţări exotice din zona tropicală. Dacă vă doriţi o vreme ca cea de acolo, este suficient să veniţi pe plaja Digi din Mamaia, pentru că sunt anunţate temperaturi ce vor tinde spre 29 de grade Celsius.

În țară, printre puţinele oaze de răcoare se numără şi Lacul Bâlea unde nu se vor depăşi 17 grade, după-amiază. În privinţa ploilor, meteorologii spun că vor fi aproape inexistente.

Recomandare

Pentru că ne-am dorit încă o vacanţă în mijlocul naturii, ne-am reîntors la Chiojdu, o localitate aflată la poalele Munţilor Siriu. Pe lista obiectivelor pe care vi le propunem astăzi, am trecut: Casa cu Blazoane, un reper arhitectonic din secolul al XVIII-lea şi Lacul Vulturilor, un loc plin de legende.

Casa cu Blazoane de la Chiojdu, una tipic boierească din secolul al XVIII-lea, a funcţionat iniţial ca sediu de garnizoană.

Ceea ce o face atât de specială este unul dintre cele trei blazoane care tronează pe peretele de la intrarea principală şi reprezintă vulturul bicefal, ultimul blazon al Cantacuzinilor din România.

Un alt obiectiv din zonă este Lacul Vulturilor.

Dacă vă hotărâţi să rămâneţi peste noapte în Chiojdu, trebuie să ştiţi că vă puteţi caza la una dintre puţinele pensiuni din comună, iar o cameră costă 110 lei pe noapte cu trei mese incluse.

Agenda zilei

24-25 iulie - Costinești. Festivalul de rock „Out of Doors Fest”.
24-26 iulie - „Sulina – 2015" - Festival concurs muzică ușoară.
24-26 iulie - Sibiu Oldies Meeting - ediţia a VI-a.  

Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri