Sari la conținut

estiVALUL Digi | Incursiune inedită, cu vedere la Defileul Dunării

Traseul Ciucaru Mare, din localitatea Dubova, este un traseu cu o dificultate medie, cu durată de aproximativ două ore de parcurs. Are o urcare de 200-300 de metri, potrivit lui Ţvetco Velimirovici, ranger la Parcul Natural Porţile de Fier.

„Este un platou sus, avem două puncte de belvedere. Primul punct, în care vedem Cazanele Mari, Dunărea, partea Serbiei, vedem Ştirbăţu Mare, iar al doilea punct de belvedere este cel din care vedem Golful Dubova, Cazanele Mici, Mănăstirea Mraconia”, a mai spus Ţvetco Velimirovici.

Când am văzut ce abrupt e, am crezut că e mai greu de urcat şi nu ne-a convenit, dar a meritat”, spune o turistă româncă.

„Traseul Ciucaru Mare este unul dintre cele mai vizitate trasee din Parcul Natural Porţile de Fier. Ca să vizitezi traseul Ciucaru Mare, îţi trebuie echipament adecvat. De exemplu, bocanci, adidaşi şi un pantalon lung, chiar. Şi apă, deoarece pe traseu nu se găseşte niciunde apă”, mai spune rangerul de la Parcul Natural Porţile de Fier.

Nu mă aşteptam să fie şi în România aşa locuri frumoase. Chiar se vede superb!”, a mai spus turista româncă. 


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.