Sari la conținut

estiVALUL Digi. La plajă, lângă Cluj-Napoca

Despre Băile de la Cojocna se ştie de pe vremea romanilor. Actuala staţiune datează însă abia din 1884, când localnicii au împrumutat bani de la Banca Austro-Ungariei pentru amenajarea balneară. Deasupra ocnelor părăsite ale minelor de sare s-au format mai multe lacuri saline, iar apa lor a dobândit proprietăți terapeutice. Izvoarele sunt active şi acum.

Încă din vechi timpuri se cunosc beneficiile pe care băile cu apă sărată le au asupra reumatismului şi articulaţiilor. Însă puţini sunt cei care ştiu că o astfel de cură poate ajuta la combaterea stresului şi a oboselii.

Adăugăm la asta şi remedii pentru afecţiuni ginecologice sau endocrine şi înţelegem de cei turiştii care vin la Băile Cojocna sunt încântaţi.

Fie pe plaja cu nisip, fie pe ponton, fie pe şezlong sau pe iarbă, turiştii încearcă să profite cât mai mult de soare cu efort minim.

Cei mari pot face baie în lacurile cu apă sărată, iar copiii au un bazin cu apă dulce numai pentru ei.

Pe lângă cele două lacuri cu apă sărată, turiştii au la dispoziţie şezlonguri, restaurant, terenuri de tenis şi de fotbal plus un parc de aventură.

Biletul de intrare în băi costă 15 lei pentru adulţi şi 10 pentru copii. 10 lei costă şi parcarea pentru 24 de ore şi şezlongul. La Cojocna, găsiţi cazare la pensiuni, pentru 100 de lei pe noapte.


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro