estiVALUL Digi | Lacul sărat, alternativa litoralului

Data publicării:
DSC02681

Vremea

Suntem în prag de weekend şi mulţi dintre dumneavoastră vă pregătiţi să luaţi drumul litoralului sau să vă îndreptaţi spre culmile munţilor. Aflaţi că la malul mării maximele de astăzi vor tinde spre 28 de grade Celsius la umbră. Şi apa va fi destul de caldă, cu aproximativ 25 de grade pe parcursul zilei. Vreme de plajă se anunţă şi la munte. În Poiana Braşov va fi chiar mai cald decât pe litoral, în jur de 30 de grade Celsius. Şi dacă la mare va fi soare întreaga zi, la munte vor apărea aversele cu descărcări electrice, după-amiază.

Recomandare

Bălăceală în apă sărată, plajă cu nisip fin... Sună ca o vacanţă la mare, nu ?! Şi totuşi, locul despre care vorbim este în Transilvania, la Dej. Parcul balnear Toroc are tot ce v-am spus deja, plus piscine pentru copii şi terenuri de sport.

Parcul balnear Toroc a devenit loc de răsfăţ cu peste două milioane şi jumătate de euro investite. În cinci ani de când s-a deschis, aproape o jumătate de milion de turişti s-au delectat aici.

Avem o zonă unde avem apă dulce pe o suprafaţă de luciu de apă de 250 de metri pătraţi, dorim să o extindem la 1.200 de metri pătraţi, să amenajăm tobogane, bazine de descărcare cu apă dulce din tobogane, de 200 de metri pătraţi, un bazin pentru adulţi de 700 de metri pătraţi, un bazin pentru copii cu un diametru de 12 metri, aproximativ 150 de metri pătraţi, un bazin cu apă sărată, în formă de sferă, cu o lungime de 12 metri şi o lăţime de 4 metri, încât şi cei care nu vor să intre în lacul care e foarte, foarte adânc, de 40 de metri, să ai o posibilitate de tratament la o adâncime de aproximativ un metru”, spune Costan Morar, primarul municipiului Dej.

Ca variantă de cazare, vizitatorii pot să înnopteze chiar în centrul balnear, pentru 80 de lei camera sau la hotelurile şi pensiunile din oraş.

Cei care vin în vizită la Băile Toroc plătesc pentru o zi de bălăceală zece lei, însă dacă ajung aici după ora 16:00, preţul se reduce la jumătate.

Complexul este deschis şapte zile din şapte până la ora 20.00. Doar lunea se deschide la 12.00, în rest la 8.00.  


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.     

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri