estiVALUL Digi | Plaiul Foii, platoul natural de filmare

Data publicării:
plaiul foii - captura tv - 16 iulie 2015

Vremea ţine astăzi cu turiştii din aproape toate colţurile ţării. Soare şi temperaturi blânde pe tot litoralul unde la prânz vor fi cel mult 27 de grade Celsius. Valurile vor fi mici şi vă vor ajuta să vă mai răcoriţi un pic. La munte, după-amiază pot apărea şi averse trecătoare prin masivele sudice şi estice, dar nu vă vor strica programul de plimbare. Iar dacă vă gândiţi să mergeţi pe Transfăgărăşan, aflaţi că vor fi 15 grade Celsius la Bâlea Lac.

Recomandare

Plaiul Foii este una dintre cele mai sălbatice zone din ţară, motiv pentru care a fost declarată arie protejată la nivel internaţional. Tocmai de aceea, numeroşi regizori au ales aceste locuri ca platou de filmare. De exemplu, aventurile lui Mărgelatu din „Drumul oaselor” a fost filmat în mare parte aici, la fel ca și „Cold Mountain”, cu Jude Law şi Nicole Kidman.

Frumuseţea locurilor din Plaiul Foii a trecut demult graniţele României, mai ales datorită peliculei „Could Mountain”, filmată în mare parte în apropiere de Zărneşti. Sunt imaginile ce pot fi văzute din pragul cabanei care dă numele zonei.

La Cabana Plaiul Foii vin tot felul de turişti: de la cei care fac aici un popas în drumul lor pe potecile de munte până la cei care vor doar o masă ţărănească la poalele muntelui.

Zona declarată rezervaţie naturală este pe placul turiştilor care vin chiar și pentru o vacanţă la cort.

O altă atracție pentru cei care ajung la Plaiul Foii este herghelia cu zeci de cai de rasă care sunt crescuţi în libertate.

La Plaiul Foii se ajunge prin Zărneşti. De la ieşirea din oraş aveţi de parcurs 12 kilometri de drum de ţară, dar care în ciuda gropilor şi denivelărilor dezvăluie un peisaj fabulos.

Agenda zilei

  • Plaja Oha din Mamaia găzduiește mâine seară, de la ora 20:30, lungmetrajul „Pulp Fiction”.

  • 17-19 iulie – Câmpulung Moldovenesc – Suceava, Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”

  • 17-19 iulie – Craiova - Zilele Adrian Păunescu

Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri