estiVALUL DIGI. Sculptură în fân

Data publicării:
sculptura in fan erno bartha facebook 04 08 2015

O pajişte largă şi verde, presărată din loc în loc cu copaci şi nişte arătări uriaşe şi prietenoase. Asta îi întâmpină pe toţi cei ce trec pragul parcului. Gazdă primitoare este Erno Bartha. Auzisem multe poveşti despre el, iar acum echipa estiVALUL DIGI a reuşit să îl cunoacă pe cel care creează ceva nemaivăzut în altă parte din lume. Sculptură în fân.

Erno Bartha, artist: Eu doream de mult timp să revin în natură, ca primul om. Dorinţa omului întotdeauna exista de a reveni în natură, şi fiind un om al oraşului, dorinţa asta a durat cam 20 de ani până am găsit acest loc şi după 5 ani de prietenie m-am apucat să modelez acest spaţiu,

Parcul a devenit vizitabil anul trecut. Intarea este liberă, însa orice donație este binevenită. Fânul a fost o provocare primită în facultate când pentru un proiect, profesorul său i-a cerut să folosească un material neconvențional. A ales fânul. Erno Bartha a expus trei lucrări la Londra, cu ocazia Olimpiadei Culturale.

Ada Prundar, realizator Digi24 Cluj-Napoca: Zgârie nori, Pasărea şi Spirala Timpului sunt cele trei3 sculpturi în fân româneşti expuse în anul 2012 la Londra, cu ocazia Olimpiadei Culturale.

De atunci, însă, operele stau „prizoniere” în două parcuri din Londra, fără să aibă numele său sau țara de proveniență înscrise pe vreo tabliță. Erno Bartha a încercat să ia legatura cu responsabilii parcurilor, însă nu a primit niciun răspuns. Așa că a decis să pornească pe jos, până la Londra, într-un pelerinaj pentru arta, prin care dorește să atragă atenția asupra culturii românești. Are expoziții în România, în Ungaria, Serbia, Italia, Franța și Anglia. 30 de expoziții individuale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri