Sari la conținut

estiVALUL Digi. Zbor cu „motocicleta cerului”

Senzația de libertate și contact direct cu natura poate explica de ce motodeltaplanul este supranumit „motocicleta cerului”.

Toți cei care trăiesc intensitatea zborului sunt fermecați și de frumusețea peisajului.

„Extraordinar, e o senzație minunată! Este ceva unic, este foarte frumos. Cunoști Galațiul dintr-un alt unghi. De sus”, a spus o tânără.

La aerodromul din Vădeni, reporterii Digi24 au întâlnit și pasionați ai zborului cu avioanele ușoare.

E ca şi cum ai avea o mare hartă întinsă în faţă, deci vezi Siretul, vezi Prutul, vezi Dunărea, Galaţiul, Brăila, cu ochiul drept vezi Brăila, cu ochiul stâng vezi Galaţiul, furnalele. Deci, exact ca şi cum ai privi pe hartă, vezi în mare în realitate. O senzaţie pe care nu poţi să o descrii, numai s-o trăieşti”, a spus pilotul Kantor Lajos.

Un alt avantaj este că și cu un astfel de avion ultraușor, timpul unei călătorii se comprimă. Un drum de la Vădeni la Bistriţa Năsăud durează o oră şi jumătate, față de aproximativ șapte cu mașina. Aerodromul Vădeni se află la 14 kilometri de Brăila și 17 de Galaţi.


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.