Deschiderea Euro 2016 s-a desfășurat fără incidente de securitate la Paris

Data publicării:
securitate euro 2016 paris

Conştienţi că măsurile de securitate vor fi cât se poate de stricte şi controalele minuţioase, cei 80 de mii de fani care au umplut aseară Stade de France au venit din timp să-şi ocupe locurile. Accesul s-a făcut fără incidente şi fără prea multă aşteptare, spre surprinderea spectatorilor.

„Măsurile de securitate au fost aplicate foarte bine. Totul a fost aşa cum trebuie, nimic de reproşat”, spune un suporter francez.

Suporterii au trecut prin trei filtre de securitate. Li s-au verificat biletele, genţile şi au fost controlaţi corporal. Totul s-a desfăşurat în perfectă ordine. Aceleaşi măsuri stricte au fost aplicate şi pentru accesul în zonele de vizionare a meciului de la Paris şi din toate celelate oraşe franceze.

„Am fost controlată de patru ori înainte să intru aici. Dar măcar mă simt în siguranţă”, afirmă un suporter francez.

Securitatea Campionatului European este acum prioritatea zero a Guvernului francez în condiţiile în care mai multe ţări au atras atenţia că Euro 2016 ar putea fi ţinta unor atentate teroriste.

„Suntem aici de două zile, iar oraşul este absolut grozav. Atmosfera este minunată şi suntem foarte bucuroşi că ne aflăm aici. Nu ne temem de nimic”, afirmă un suporter român.

Dacă la Paris a fost linişte, situaţia a fost cu totul alta la Marsilia. Forţele de ordine au fost mobilizate pentru a împiedica lupte de stradă între suporterii englezi şi ruşi în ajunul meciului dintre cele două ţări. Intervenţia lor a degenerat în incidente cu fanii veniţi din Regatul Unit.

90 de mii de englezi şi ruşi sunt aşteptaţi la Marsilia pentru meciul Anglia-Rusia considerat unul cu grad ridicat de risc. Printre măsurile de securitate se numără crearea unor trasee diferite spre stadion pentru cele două galerii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri