Sari la conținut

DIGIMATINAL | Euforie în Franţa, după calificarea în semifinale

Mulţimea care a urmarit meciul în zona pentru fani amenajată lângă Turnul Eiffel a explodat de bucurie la fiecare gol. Şi au fost multe: echipa Franţei a invins-o pe cea a Islandei cu 5 la 2. Bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât miza acestei partide a fost calificarea în semifinalele Euro 2016. Franţa nu mai ajunsese atât de departe într-un turneu european de mai bine de 15 ani. Mulţi dintre francezi visează acum la finală şi chiar la titlul de campioni europeni.

"Este un răspuns bun pentru tot ce s-a întâmplat în Franţa anul acesta, mai ales pentru atacuri. Am arătat în această seară că suntem toţi aici, împreună, uniţi!", a spus un suporter.

A urmat apou un festival de claxoane pe străzile Parisului până târziu în noapte.

La Reykjavik, unde aproape 30.000 de oameni s-au adunat în piaţă să vadă meciul, mândria a luat loc rapid dezamăgirii. Islanda a fost la prima participare la Euro, aşa că performanţa calificării până în sferturi nu e deloc de neglijat.

"Suntem foarte mândri. Au luptat ca nişte lei, ca vikingii.", a declarat un islandez.

La Paris, au fost şi momente tensionate înaintea partidei. Poliţia a fost nevoită să detoneze controlat o maşină suspectă parcată în apropiere de Stade de France. Alerta nu a pus însă niciun moment în pericol desfăşurarea meciului.90.000 de persoane asigură securitatea campionatului european găzduit de Franţa, care se încheie pe 10 iulie.