Sari la conținut

EURO 2016. Belgia-Italia, 0-2. Al doilea gol a venit în minutul 93

FOTO: uefa.com

Victorie categorică a Italiei în „derby”-ul grupei E. Aflată pe locul al doilea în clasamentul FIFA, Belgia nu a mai învins Italia din 1972. Duelul belgienilor cu naţionala care a ajuns în finala de la Euro de acum patru ani a avut loc la Lyon.

Scorul a fost deschis de Giaccherini în minutul 32, iar Pelle a consolidat rezultatul cu câteva clipe înainte de fluierul final, când repriza a doua era deja în al treilea minut de prelungiri.

Italia a debutat astfel cu dreptul la Euro. Squadra Azzurra a trecut cu 2 la 0 de Belgia şi s-a instalat pe prima poziţie a grupei E.

31 de ani şi 169 de zile este media de vârstă a echipei pe care Antonio Conte a aliniat-o împotriva Belgiei în al doilea meci al grupei E.

Cea mai vârstnică formaţie din istoria competiţiei a început ezitant împotriva celor 11 belgieni debutanţi la EURO. Nainggolan a avut prima ocazie, dar nu l-a învins pe Buffon. Portarul Squadrei Azzura a bifat a 14-a partidă la un campionat european, record între conaţionalii săi. Experienţa şi-a spus cuvântul după 30 de minute. La al doilea şut pe poartă, Italia a deschis scorul - Giaccherini din pasa lui Bonucci.

Candreva l-a pus la grea încercare pe Coutois, dar portarul diavolilor roşii s-a descurcat. După pauză, belgienii au avut o ocazie imensă să egaleze, dar Lullaku nu l-a învins pe Buffon.

Echipa lui Conte a dat replica la faza imediat următoare. Graziano Pelle a finalizat din centrarea lui Candreva, însă Courtois a respins.

Finalul meciului s-a jucat de la poartă la poartă. Origi a ratat cea mai mare ocazie a belgienilor, apoi şutul lui Immobile a fost blocat in extremis de portarul diavolilor roşii. Lipsa de reacţie a lui Fellaini în faţa porţii a costat-o pe Belgia. Italienii au stabilit scorul final în prelungiri. Candreva a centrat pentru reuşita lui Pelle, iar jucătorii lui Conte au sărbătorit victoria ca pe o finală câştigată. 

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT