Sari la conținut

EURO 2016 | Franța are cei mai buni marcatori de până acum

Foto: Gulliver/GettyImages

La competiţia a cărei gazdă este, Franţa dă trei dintre primii patru marcatori. Antoine Griezmann, care a înscris pentru 4-0 în disputa cu nordicii, este liderul clasamentului, cu 4 reuşite, în timp ce coechipierii săi Olivier Giroud şi Dimitri Payet, aflaţi de asemenea pe lista marcatorilor duminică seară, împart poziţia a doua cu galezul Gareth Bale, toţi cu câte 3 goluri.

Mai mult decât atât, naţionala lui Deschamps este prima din istoria Campionatelor Europene care are trei jucători cu cel puţin trei goluri marcate la aceeaşi ediţie.

Griezmann, Giroud şi Payet formează, indiscutabil, cea mai eficientă linie ofensivă de la Euro 2016. Şi nu doar din punct de vedere al golurilor marcate, ci şi al paselor decisive. Fiecare dintre cei trei jucători de atac ai Franţei are şi câte două assist-uri la turneul final din această vară.

Astfel, francezii domină şi într-o ierarhie a golurilor şi a paselor decisive cumulate, Griezmann fiind lider şi aici, cu 6 (4 goluri şi 2 assisturi), urmat de Giroud, Payet, belgianul Eden Hazard şi galezul Aaron Ramsey.

Faptul că Deschamps are la dispoziţie cel mai bun atac de la campionatul european este confirmat şi de faptul că cei trei jucători din avanposturi au înscris împreună 10 dintre cele 11 goluri ale Franţei la actuala ediţie. Singurul „intrus” este Paul Pogba, mijlocaşul lui Juventus reuşind să spargă gheaţa în meciul cu Islanda.

Pentru Franţa, Campionatul European din această vară este al doilea cel mai prolific din istoria sa, din punct de vedere al numărului de goluri marcate. Doar la EURO 2000 au înscris francezii mai mult, de 13 ori, iar la acea ediţie au cucerit titlul.

Franţa - Germania se anunţă a fi cel mai interesant meci de la Euro 2016. Mulţi anticipau această semifinală de la startul competiţiei, iar cele două mari naţiuni fotbalistice au respectat calculele hârtiei.

Cel mai bun marcator german este Mario Gomez (cu 2 goluri), dar va lipsi din cauza unei accidentări. Germania mai are cinci marcatori în echipă, fiecare cu câte un gol: Jerome Boateng, Julian Draxler, Shkodran Mustafi, Mesut Ozil și Bastian Schweinsteiger.

Programul semifinalelor Euro 2016

Portugalia - Ţara Galilor - miercuri, ora 22:00 (ProTv), Lyon

Germania - Franţa - joi, ora 22:00 (ProTv), Saint Denis