Sari la conținut

EURO 2016 | Grupa E: Belgia - Irlanda, 3-0. Scor final

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Min. 90+3 - FINAL. Belgia a câștigat primul meci de la acest Euro, dar are nevoie de cel puțin un punct cu Suedia pentru a merge mai departe. 

Minutul 83 - OCAZIE BELGIA. De Bruyne, l-a „înșurubat” pe Hendrick, după care a șutat, dar Randolph a reținut, cu ceva probleme însă. 

Minutul 82ULTIMA SCHIMBARE BELGIA. A ieșit Lukaku, a intrat BENTEKE.

Minutul 79SCHIMBARE IRLANDA. A ieșit Long, a intrat ROBBIE KEANE 

Minutul 71 - PRIMA SCHIMBARE IRLANDA. A ieșit Hoolahan, a intrat MCGEADY

Minutul 70 - GOOOOOL BELGIA: 3-0, LUKAKU. Faza a plecat de la Meunier, care a recuperat în apropierea propriului careu, fundașul dreapta i-a pasat apoi lui Hazard, decarul belgienilor a plecat pe contraatac, a trecut și de arbitru, după care i-a pasat lui Lukaku în interiorul careului iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate: a trimis în dreapta lui Randolph. 

Minutul 64 - A DOUA SCHIMBARE BELGIA. A ieșit Carrasco, a intrat MERTENS.

Minutul 61 - GOOOOOL BELGIA: 2-0, WITSEL. Mijlocașul belgian a reluat puternic cu capul, cam de la 11 metri, după o centrare bună de pe dreapta a lui Meunier, și mingea a intrat în plasă cu toată opoziția lui Randolph.

Minutul 57 - PRIMA SCHIMBARE BELGIA. A ieșit Dembele, accidentat, a intrat NAINGGOLAN.  

Minutul 57 - PRIMA SCHIMBARE BELGIA. A ieșit Dembele, accidentat, a intrat NAINGGOLAN.

Minutul 49 - Cartonaș galben VERMAELEN pentru un fault comis asupra lui Long la jumătatea terenului.

Minutul 47 - GOOOOOL BELGIA: 1-0, LUKAKU. Acțiune de contraatac a belgienilor, Lukaku a primit o pasă excelentă la marginea careului mare, după care atacantul a reluat plasat în dreapta lui Randolph.

Minutul 46 - A început repriza a doua.

Minutul 45+1 - PAUZĂ. Primele 45 de minute au fost dominate clar de Belgia, care, pe lângă ocaziile create, a avut și o posesie de 65%.

Minutul 42 - Caronaș galben Hendrick pentru că a trimis intenționat un balon, care nu mai era în joc, într-o parte a terenului în care se juca deja cu un alt balon.

Minutul 42 - OCAZIE BELGIA! Hoolahan a respins cu capul, de pe linia porții, un balon care se ducea în vinclul porții lui Randolph.

Minutul 37 - Meunier a reluat cu capul, din interiorul careului, dar mingea a trecut prin stânga porții lui Randolph

Minutul 30 - Același De Bruyne i-a pasat foarte bine lui Meunier, dar fundașul dreapta a încercat o reluare spectaculoasă, cu exteriorul, pe lângă poartă.

Minutul 29 - De Bruyne a șutat din afara careului, dar nu suficient de tare sau plasat pentru a-l învinge pe Randolph, care s-a culcat bine pe minge și a reținut.

Minutul 24 - GOL ANULAT BELGIA! Carrasco a primit o pasă foarte bună în careul irlandezilor, a reluat din prima spre colțul lung, mingea a lovit bara din dreapta porții, după care a revenit în teren și același Carrasco a reluat cu capul în plasă. De la margine s-a arătat însă CORECT ofsaid la prima atingere de balon a mijlocașului belgian.

Minutul 21 - OCAZIE ULUITOARE BELGIA! Hazard a reluat cu exteriorul, de la 11 metri, complet nemarcat, după o fază în urma căreia mingea a fost respinsă de fundașii irlandezi, dar mingea a trecut de puțin peste transversala porții lui Randolph.

Minutul 19 - Prima lovitură de colț a irlandezilor, Long a reluat cu capul pe spate, dar Courtois a deviat în corner. Faza următoare a rămas fără rezultat.

Minutul 13 - Primele emoții la poarta irlandezilor. Alderweireld a reluat cu capul, din interiorul careului, dar mingea s-a dus prin stânga porții irlandezilor.

Minutul 8 - Regele Philippe se află printre cei 10.000 de belgieni aflați la meci pe ”Stade de Bordeaux”. El este încântat de faptul că naționala lui Wilmots a luat inițiativa încă din start.

Minutul 4 - Carrasco a încercat o centrare în fața porții, în careul de șase metri, dar Randolpf, atent, a reținut.

Minutul 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut belgienilor.


Fără înfrângere în duelurile cu Irlanda (2 victorii și 5 remize), Belgia pornește și acum ca favorită, deși va juca sub o presiune destul de mare. 

De cealaltă parte, irlandezii își propun ca obiectiv să adune patru puncte care ar ajunge pentru calificarea în optimi.

Echipele de start

Belgia: 1. T. Courtois - 16. Meunier, 2. Alderweireld, 3. Vermaelen, 5. Vertonghen - 6. Witsel, 19. Dembele - 11. Carrasco, 7. De Bruyne, 10. Hazard - 9. R. Lukaku
Rezerve: Mignolet, Gillet - Nainggolan, Fellaini, Mertens, Denayer, Origi, Kabasele, Benteke, J. Lukaku, Batshuayi, Ciman

Selecționer: Marc Wilmots

Irlanda: 23. Randolph - 2. Coleman, 4. O’Shea, 3. Clark, 17. Ward - 13. Hendrick, 6. Whelan, 8. McCarthy, 19. Brady - 20. Hoolahan - 9. Shane Long
Rezerve: Westwood, Shay Given - Keogh, McGeady, Robbie Keane, Mc, Clean, Duffy, Walters, Curus Christie, Meyler, Murphy, Quinn

Selecționer: Martin O’Neill

Arbitru: Cuneyt Cakir
Asistenți: Bahattin Duran, Tarik Ongun (toți din Turcia) 

Stadion: ”Stade de Bordeaux” (Bordeaux)

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT