Sari la conținut

EURO 2016 | Iordănescu mizează în ofensivă pe jucători menajați cu Elveția. Echipa probabilă

Foto: Gulliver/GettyImages

Răzvan Raț, Steliano Filip și Mihai Pintilii, jucătorii incerți din lotul lui Anghel Iordănescu, s-au pregătit separat de restul grupului, dar selecționerul a petrecut o parte importantă a primelor minute ale ședinței de pregătire discutând cu cei trei separat, iar apoi doar cu Mihai Pintilii și cu doctorul Laurențiu Oproiu.

Chiar dacă a refuzat să detalieze starea fiecăruia dintre cei trei în parte, se pare că cel puțin doi dintre ei vor fi aproape sigur refăcuți la ora meciului cu Albania. Mihai Pintilii și Răzvan Raț sunt cei care au șanse chiar să înceapă ultimul meci din grupă ca titulari.

Tătăruşanu va avea în fața sa o defensivă formată din Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ, în condițiile în care veteranul de pe banda stângă va fi refăcut la ora meciului.

În fața apărării, va reveni perechea de mijlocași folosită în meciul cu Franța: Hoban-Pintilii. Cei doi și-au împărțit reprizele în meciul cu Elveția, dar acum vor reface cuplul care îi oferă lui Iordănescu cele mai mari garanții.

Cele mai multe semne de întrebare apăreau în compartimentul celor trei mijlocași ofensivi. Iordănescu pare să se fi decis, însă, chiar dacă a anunțat că va hotărî primul 11 doar cu câteva ore înainte de meci. Adi Popa, odihnit la partida cu Elveția, va reveni în primul 11, dar Sânmărtean se pare că nu va fi nici acum titularizat.

Nicolae Stanciu, care a fost odihnit cu Elveția, îi va lua iar locul lui Chipciu în primul 11. Faptul că decarul României a fost prezent la conferința de presă premergătoare partidei cu Albania e un indiciu puternic că acesta se va afla în teren diseară din primul minut. Bogdan Stancu, singurul „tricolor” care a marcat la acest turneu final, pare să nu își facă griji pentru locul său în garnitura de start.

În fine, situația vârfului de atac era iar una care părea dificil de rezolvat. Keșeru, care a dezamăgit crunt la meciul cu Elveția, a pierdut lupta cu Denis Alibec și Florin Andone. Între cei doi se va da bătălia pentru titularizare până la ora partidei, dar se pare că selecționerul intenționează să-i dea o șansă și atacantului campioanei României.

Echipa tricolorilor contra Albaniei se prefigurează a fi următoarea:

Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț - Pintilii, Hoban - Adi Popa, Stanciu, Bogdan Stancu - Alibec.

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT