EURO 2016 | Presa franceză: Cinci motive pentru care Franța se teme de România

Data publicării:
tricolori 1

 

1. România a primit doar două goluri în preliminarii, fiind echipa cu cele mai puține goluri încasate în calificările pentru Euro 2016, depășind Spania și Anglia, care au fost învinse de câte trei ori.

2. Ciprian Tătărușanu a fost cel mai eficient portar din preliminarii. Conform datelor statistice furnizate de Opta, portarul Fiorentinei a avut nu mai puțin de 22 de parade salvatoare din 24 șuturi primite. Procentul său de intervenții salvatoare, de 91,7%, a fost cel mai bun în calificări, românul devansându-i pe georgianul Revichvilli (86,4%) și pe islandezul Halldorsson (85,7%).

3. Înfrângerea cu Ucraina, 3-4, din amicalul de pe 29 mai, de la Torino, este singura înfrângere a României din ultimele 20 de partide jucate de ”tricolori”. ”Neînvinși în grupa de preliminarii, românii se pot lăuda și cu două remize cu Italia și Spania”, scrie Football.fr.

4. În absența vedetelor, Anghel Iordănescu este fără îndoială starul echipei române. Revenit la cârma selecționatei ”tricolorilor” în 2014, fostul antrenor al Stelei este la al treilea mandat pe banca României. Va rămâne în istorie ca cel care l-a condus pe Hagi spre sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994, mai susține sursa citată.

5. Cu Raphael Varane și Mamadou Sakho indisponibili la Euro, Didier Deschamps a fost nevoit să-și recompună apărarea și să-l readucă pe Adil Rami la lot, în ultimul moment. Axul central, compus din Rami și Koscielny, este unul lipsit de experiență, având doar două partide amicale la activ. Cei doi au mai jucat împreună într-un meci cu SUA din 2011 și într-unul cu Spania, din 2012. Bilanț: trei victorii și o înfrângere. Și patru goluri încasate, medie de un gol pe meci.


Campionatul European poate fi urmărit în rețeaua RCS-RDS pe canalul PRO TV, care transmite toate meciurile României și cele mai importante partide ale zilei.

Partida Franţa - România se joacă vineri, de la ora 22:00, şi va putea fi urmărită în format LIVE-TEXT pe digi24.ro.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri