Sari la conținut

EURO 2016. Spania - Cehia 1-0, un meci de orgoliu pentru campioana europeană

Au fost ocazii de ambele părți, dar scorul s-a încăpățânat să rămână nul până în minutul 87. Pe finalul meciului, Spania a dominat și a dat asaltul, cehii s-au apărat eroic, însă în cele din urmă Pique a salvat onoarea „Furiei Roja” cu o lovitură de cap.

A fost un start cu emoţii pentru Spania, în grupa D de la EURO 2016. Campioana ultimelor două ediţii a câştigat cu greu confruntarea cu Cehia. Morata a semnat primele şanse de gol ale selecţionatei lui Del Bosque. Cu o posesie de peste 70% în prima repriză, ibericii nu au reuşit să-l învingă pe Petr Cech şi la pauză s-a intrat cu scor alb.

La începutul celei de-a doua reprize, cehii au avut noroc: Hubnik a fost aproape de autogol. Fundaşul de 32 de ani a fost la un pas să înscrie şi în poarta lui De Gea. Cehii au rămas în ofensivă şi, într-un minut, au ratat două ocazii importante. Fabregas a respins providenţial de fiecare dată.

Fără eşec în ultimele 12 partide de la EURO, spaniolii au avut o răbufnire de orgoliu. Apărut la finalizare, Jordi Alba a greşit preluarea, iar David Silva nu a nimerit spaţiul porţii.

Golul salvator a venit de la un fundaş. Centrarea lui Iniesta a fost reluată în poartă de Pique. În prelungiri, Darida îi putea aduce un punct Cehiei. Şutul sau a fost blocat de De Gea şi s-a terminat 1 la 0 pentru Spania.

Detalii despre desfășurarea partidei, pe digisport.ro.

EURO 2016 | Programul meciurilor de luni, 13 iunie

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT