Sari la conținut

EURO 2016 | Ucraina - Polonia 0-1, scor final

 

 Błaszczykowski a deschis scorul / FOTO: uefa.com

Polonia s-a impus cu 1-0 şi s-a calificat în optimile de finală ale Euro 2016 de pe locul 2 în grupa C. Lewandowski şi colegii săi vor juca în faza următoare împotriva Elveţiei, fosta adversară a României.


MECIUL SE ÎNCHEIE CU VICTORIA POLONIEI

Min 54. Introdus în locul lui Zielinski, Błaszczykowski înscrie și Polonia preia conducerea.  

Min 46. A început repriza a doua.

Min 45. Prima repriză se încheie fără gol marcat.


Ucrainenii nu mai au nicio şansă de calificare după eşecurile din primele două meciuri, împotriva Germaniei şi Irlandei de Nord, iar selecţionerul Fomenko şi-a anunţat deja plecarea după campania ratată de la Euro 2016.

Polonezii au învins Irlanda de Nord, au remizat cu Germania şi mai au nevoie de un singur punct pentru a fi siguri de un loc în optimile de finală ale competiţiei din Franţa.

Polonia n-a mai învins însă Ucraina în niciuna din ultimele cinci confruntări directe, iar precedentele două dueluri, din preliminariile Mondialului din 2014, au fost câştigate de ucraineni.

Aflată la al treilea European consecutiv, naţionala Poloniei are ocazia de a răzbuna nereuşitele de la ultimele două participări, când n-a trecut de faza grupelor şi n-a reuşit nici măcar o victorie.

Echipele de start:

Ucraina: Piatov - Fedeţkii, Kaceridi, Kucer, Butko - Iarmolenko, Rotan, Stepanenko, Konoplianka - Zincenko – Zozulia

Antrenor: Mikhailo Fomenko

Polonia: Fabianski - Cionek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk - Jodlowiec, Krychowiak - Zielinski, Milik, Kaputska – Lewandowski

Antrenor: Adam Nawalka