Sari la conținut

EURO 2016. Vlad Chiricheș: „E normal ca suporterii să fie dezamăgiţi, dar cred că mai dezamăgiţi ca noi nu sunt” 

Fotbalistul Vlad Chiricheş, căpitanul României la turneul final din Franţa, a vorbit despre înfrângerea României încă din faza grupelor la Euro 2016. „Nu ne aşteptam la un astfel de dezodământ, dar asta a fost să fie şi trebuie să încercăm să trecem peste acest moment”, a spus el într-o conferință de presă.

Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecţionata Albaniei, şi a fost eliminată de la Campionatul European. A reușit să obțină un singur punct în trei meciuri și s-a clasat pe ultimul loc în grupă.

Tricolorii au revenit în țară azi-dimineață. N-au dat autografe fanilor, n-au făcut nici poze, în schimb au primit reproşuri de la cei câţiva suporteri care se aflau pe aeroportul Otopeni.

E clar că am plecat cu un sentiment de tristeţe şi amărăciune. E trist că ne-am întors foarte repede. Nu ne aşteptam la un astfel de dezodământ, dar asta a fost să fie şi trebuie să încercăm să trecem peste acest moment. Cred că şi noi am fost determinaţi, cred că am avut o atitudine bună. Precipitarea vine şi pe momente când jocul nu-ţi iese cum ai vrea. Am încercat în toate cele trei meciuri să fim foarte puternici, să avem o atitudine bună. Poate nu am reuşit pe toată durata unui meci să fim la 100%, dar am încercat să dăm totul”, a spus Vlad Chiricheș.

El a spus că au fost mai multe „momente-cheie” care au dus la eșecul din grupe: „Cu Franţa, primul gol a fost după un fault, cu Elveţia a fost după o neatenţie”, a spus el. Mai mult, jucătorii s-au simțit sub presiune, mai ales în timpul meciului cu Albania.

Fotbalistul a mai spus că se așteptau la critici din partea fanilor.

Aşteptările erau mari. Şi noi ne doream foarte mult. Cred că am plecat la acest turneu cu o gândire pozitivă, credeam că putem face mai mult. Am văzut cum ne-am comportat în calificări şi credeam că putem realiza mai multe. Noi credem în echipa naţională. E normal ca suporterii să fie dezamăgiţi, dar cred că mai dezamăgiţi ca noi nu sunt. Am simţit că o mare parte dintre suporterii români au crezut în noi. Ne pare rău, dar în momentul de faţă e greu să mai vorbeşti despre ce a fost”, a spus el.

Vlad Chiricheș spune că jucătorii trebuie să treacă peste acest moment și să se concentreze pe ce au de făcut mai departe.

Suntem conştienţi că trebuia să facem mult mai mult, dar trebuie să trecem peste acest moment. E deja trecutul şi trebuie să vedem ce facem în continuare. Cred că să rămâi cantonat în trecut nu e bine. Am făcut greşeli, trebuie să încercăm să ne concentrăm pentru ce avem de făcut în continuare”, a spus el.

Citiți și: 

România, în trecere pe la EURO | Ironiile virale de pe internet