Sari la conținut

În Franța, meciurile nu se vor putea urmări la terase, pe ecrane gigant

El a precizat că proprietarii teraselor nu vor avea dreptul să instaleze ecrane gigant, întrucât astfel de locuri aglomerate sunt ţinte uşoare pentru eventualii terorişti, iar forţele de ordine nu au posibilitatea să securizeze un număr mare de spaţii de acest fel.

Prin urmare, oficialul francez a recomandat celor care nu vin pe stadioane să urmărească partidele în aşa-numitele „fan-zone”, unde s-au luat măsuri pentru asigurarea securităţii, scrie digisport.ro.

„Se poate vedea meciul într-un spaţiu închis, dar nu sunt permise adunări în afara unor asemenea spaţii, întrucât forţele de ordine nu au posibilitatea de a proteja numeroase grupuri neorganizate”, a spus Braillard.

Dar acest subiect a provocat o polemică la Marsilia, unde patronii barurilor sunt nemulţumiţi de o notă primită din partea primăriei, prin care li se interzice instalarea de ecrane pe terase. Totuşi, o reprezentantă a primăriei a afirmat, înaintea declaraţiei lui Thierry Braillard, că respectiva notă este doar ”informativă” şi a fost emisă pentru a oferi ”recomandări de securitate”, susţinând că nu este o interdicţie oficială.