Ipoteză șocantă a unor oficiali englezi: Putin ar fi în spatele huliganilor ruși de la EURO 2016

Data publicării:
huligani

În urma bătăilor în care au fost implicați huliganii ruși, UEFA a anunţat că Rusia poate fi exclusă de la EURO 2016 dacă violenţele vor continua.

Presa occidentală a identificat 150 de huligani ruşi, despre care se spune că au intrat în Franţa cu rucsaci plini cu mănuşi de arte marţiale mixte, bastoane, apărători şi chiar cu proteze dentare folosite în box.

Potrivit The Guardian, mai mulţi membri ai guvernului britanic suspectează că huliganii care au produs violenţele din Franţa au legături cu Kremlinul. Alexander Shprygin, unul dintre liderii fanilor ruşi, a fost surprins în 2010 alături de Vladimir Putin, la înmormântarea unui suporter.

„Este dificil de demonstrat, dar mulţi dintre ei purtau uniforme ale serviciilor din Rusia. Se pare că este o continuare a războiului hibrid purtat de Putin”, a declarat o sursă din guvernul Marii Britanii.

În traducere, Vladimir Putin vrea astfel să-şi arate forţa în Europa, în timp ce în faţa ruşilor se plânge de persecuţia Occidentului.

Bănuiala este întărită şi de atitudinea unor politicieni de la Moscova. Un parlamentar rus i-a felicitat pe huligani prin intermediul contului de Twitter: „Bravo, băieţi! Ţineţi-o tot aşa!” La rândul său, Vladimir Putin a ironizat ceea ce s-a întâmplat între ruşi şi englezi: „Eu nu ştiu cum 200 de fani puteau răni câteva mii de englezi!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri