Poveștile Revoluției. „Cum este posibil ca cetăţenii să fie împuşcaţi de trupe pe timp de pace?"

Data publicării:
revolutie digi-1

Vali, de exemplu, scrie că era tânăr medic chirurg la Târgu Mureş şi că pe 21 decembrie, după ce a auzit împuşcături în oraş, a decis să meargă la spitalul în care lucra. Acolo a fost trimis direct în sala de operaţie, unde îl aşteptau pacienţi răniţi, împuşcaţi pe stradă. „Cum este posibil ca cetăţenii să fie împuşcaţi de trupe pe timp de pace?", se întreabă telespectatorul nostru.

Adrian scrie că se afla în centrul Capitalei în ziua premergătoare fugii dictatorului, iar scenele la care asista erau parcă rupte dintr-un film de război. „La Inter se blocase Bulevardul Magheru, în dreptul străzii Batiştei. De o parte erau militari şi scutieri, iar în faţa lor manifestanţii", ne scrie telespectatorul, care mai adaugă și că fetele aflate acolo le-au oferit flori soldaţilor.

Un alt telespectator, Robert, se afla şi el în mijlocul evenimentelor din Capitală, acum 24 de ani. El a scris că a asistat la schimburile de focuri din apropierea Televiziunii publice. Erau oameni ascunşi după blindate, „iar ca răspuns, militarii trăgeau cu trasoare", îşi aminteşte telespectatorul Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri