GERMANIA ALEGE. A. Merkel şi P. Steinbrueck, ultimele promisiuni electorale

Data publicării:
Angela Merkel Peer Steinbruck captura

Cancelarul german și rivalul său politic au profitat la maximum de ultima zi de campanie, înaintea alegerilor legislative care vor avea loc mâine. În ultimul miting electoral, Angela Merkel le-a cerut germanilor un al treilea mandat, în care să muncească pentru ca ţara să rămână puternică şi respectată în Europa. Contracandidatul său, social-democratul Peer Steinbrueck, i-a asigurat şi el pe germani că va face tot posibilul pentru ca țara să-şi păstreze statutul de putere mondială.

Angela Merkel a preferat capitala Berlin pentru ultimul său miting electoral. Cancelarul le-a cerut germanilor încă patru ani în funcţie şi a insistat în discursul său pe stabilizarea monedei euro.

„Stabilizarea monedei euro nu este doar un lucru bun pentru Europa, ci este fundamental în interesul Germaniei, pentru că asigură locuri de muncă şi siguranţa prosperităţii noastre”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Deşi sondajele spun că va obţine cele mai multe voturi, Angela Merkel este destul de rezervată. Aceasta, fiindcă este foarte posibil ca partidul său creştin democrat să fie nevoit să se alieze cu social-democraţii, pentru a obţine majoritatea în Parlament.

„Vom vedea care vor fi rezultatele. Uneori, chiar dacă ai prima şansă, lucrurile nu ies cum vrei. Să aşteptăm şi vom vedea. În teorie, am prima şansă. Şi, bineînţeles, am mici emoţii”, a spus Angela Merkel.

Contracandidatul Angelei Merkel, social-democratul Peer Steinbrueck, a organizat ultimul miting electoral în Frankfurt, capitala financiară a Germaniei.

„Mă adresez vouă, celor care aveţi planuri pentru această ţară, celor care vreţi ca Germania să iasă din impas şi să fie pusă pe picioare. Tuturor celor care vreţi să investiţi în viitorul şi solidaritatea acestui stat”, a afirmat Peer Steinbrueck, candidatul social-democrat.

Potrivit unui ultim sondaj de opinie, coaliţia condusă de Angela Merkel, formată din conservatori şi liberali, ar obţine 45% din voturile germanilor. Aceata în timp ce alianţa compusă din social-democraţi, Partidul Verzilor şi stânga radicală ar obţine 44% din sufragii.

_____________________________

Digi24 va trata pe larg teme de interes legate de Germania pe parcursul întregii săptămâni, campanie ocazionată de alegerile care vor avea loc în 22 septembrie.

Începând de marți, Digi24 aduce în obiectivul Digi24 alegerile din Germania. Sâmbătă, trimișii speciali ai Digi24 transmit din Berlin ultimele informații de dinaintea votului, iar duminică urmăresc atent scena politică germană în jurnalele de știri.

De la ora 18.00, Balazs Barabas discută despre miza acestor alegeri, iar de la 18.45, Cosmin Prelipceanu și Emil Hurezeanu, aflați în Germania, analizează primele estimări ale votului.

Luni, la Digi24 ia primele reacții interne și internaționale și de la ora 20.00 trage concluziile într-o ediție specială a „Jurnalului de seară”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri